2024. március 28. 22:23

KezdőlapTEREPRALLYMeglepetéssel indul a Marokkó Rally - Al Rajhi nyert, Loeb bajba került

Meglepetéssel indul a Marokkó Rally – Al Rajhi nyert, Loeb bajba került

-

Yazeed Al Rajhi nyerte a Marokkó Rally első napját Nasser Al Attiyah és a lengyel Jakub Przygonski előtt. Sebastien Loeb sok időt veszített. A motorosoknál Ross Branch lett az első.

Az Agadir és Tan Tan közötti 322 kilométeres speciálszakaszon már az elején eldőltek a nagy dolgok. Sebastien Loeb már a 20. kilométernél 19 perces hátrányba került. Az autójukon ki kellett cserélni az első keresztlengőkart, de ütközés nyoma nem látszott a kocsin. Loeb ezután nagy rohanásba kezdett, de csak nyolcadikként ért célba, 21 perc 40 másodperces hátránnyal.

Loeb
foto: Bahrain X Raid Team

A napot Yazeed Al Rajhi nyerte. Az Overdrive Racing versenyzője nem kezdett gyorsan, ám a 273 kilométernél már első volt és végül 3 perc 13 másodperccel a második Nasser Al-Attiyah előtt ért a szakasz végéhez.

Al Attiyah
foto: Rallye du Maroc

A lengyel Przygonski a pálya végén előzte meg Guerlain Cicheritet, de nekik már 7 és fél illetve 9 perc feletti a hátrányuk.

Szalay
foto: Opel Dakar Team

Cikkünk írásakor Szalay Balázs az autolsó ellenőrzőponton volt túl, ott a 34. helyen haladt át.

FRIISSÍTÉS: Szalayék a 34. helyen értek célba. „Tízmillió ütést kapott az autó, de szerencsére simán kibírta ezt a nagyon nehéz, köves szakaszt. Olyan régen jártunk már Marokkóban, hogy egészen meglepődtem, milyen sok kő van itt. Aztán száz kilométer megtétele után az is eszembe jutott, milyen sokat kínlódtunk ezen a környéken. Most sem volt könnyű, sokat mentünk az előttünk indulók porában, de szerencsére sikerült egész sokat előre jönni. Be kell vallanom, nagyon érdekes pusztán az élvezet kedvéért versenyezni, úgy, hogy semmiféle nyomás nincs rajtunk. Persze, próbálok mindent beleadni, ahogy szoktam, Laci pedig próbált visszafogni, ahogy szokott, mondván, hogy ez még csak az első nap, de mint tudjuk, a türelem, nem az erősségem. Ennek ellenére gond nélkül lehoztuk a napot, aminek nagyon örülök” – mondta Szalay Balázs.

Przygonski
foto: Rallye du Maroc

Az Audi csapat már az első napon megmutatta, hogy pokoli gyors az új autójuk. Carlos Sainz 51 másodperccel volt gyorsabb Al Rajhinál. Ekström ötödik, Peterhansel pedig hetedik időt autózott, igaz őket nem értékelik a világbajnoki mezőnyben.

Benavides
foto: Rallye du Maroc

A motorosoknál Ross Branch 1 perc 9 másodperccel előzte meg Luciano Benavidest, a harmadik Toby Price pedig két és fél perces különbséggel fejezte be a speciálszakaszt.

Branch
foto: Rallye du Maroc

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss