2024. április 20. 16:18

KezdőlapTEREPRALLYLoeb visszavágott és már vezet

Loeb visszavágott és már vezet

-

A Marokkó Rally második napján Sebastien Loeb hatalmas fölénnyel nyert. A siker elég volt ahhoz, hogy az összetettben is az élre álljon. A motorosoknál Adrien van Beveren lett az első.

Az ország déli része felé folytatták a versenyt a Marokkó Rally résztvevői. Tan Tantól Laayoune-ig vezetett előbb egy 119 kilométeres összekötő szakasz, majd a 316 kilométeres mért speciál. A terep változatosabb volt mint vasárnap, és a tempó is nőtt.

Sebastien Loeb magabiztosan nyerte a napot. Az első két pontnál még második volt, 123 kilométernél az élre állt, és több mint 10 perces előnnyel nyert. A második helyen Orlando Terranova ért célba, a harmadik pedig Guerlain Cicherit lett. Ezzel a Bahrain Raid Xtreme hármas győzelmet aratott, hiszen Chicherit is Prodrive Hunterrel versenyez.

A nap vesztese Nasser Al Attiyah volt, a katari a 123. kilométernél csak az 54 helyen állt. Másodikként rajtolt de nem ez volt a gond, hanem az, hogy három defektet is kapott. A harmadiknál meg kellett várnia a segítőjét Jan Cruz Yacopinit és csak utána tudta folytatni. Végül a 26. helyen fejezte be a napot. A vasárnapi győztes Yazeed Al Rajhi viszont elég jól kezelte, hogy első autósként ment a pályán, negyedik helyen zárt, igaz fél óra feletti hátránnyal.

8 másodperc különbség több mint 600 kilométer után

Az összetettben Loeb állt az élre de csak 8 (!) másodperc az előnye Terranova előtt. A harmadik Cicherit 4 perc 20 másodpercre van Loebtől. Al Attiyah több mint félórás hátrányba került és csak a hetedik.

Az Open kategóriában induló Audik ismét remek napot teljesítettek. Sainz ideje hat perccel volt lassabb mint Loebé, ezzel megelőzte volna Terranovát. Peterhansel 9, Ekström 11 perccel volt lassabb Sainznál.

Szalay Balázs és Bunkoczi László a 34. helyen ért célba, 1 óra 15 perces hátránnyal. Az összetettben a 32. helyen áll a magyar páros. Lónyai Pál és Somfai Mátyás a T3 kategóriában indul, ők az összetett 37. helyén várják a harmadik napot, miután hétfőn a 41. helyen értek célba.

Lónyai
foto: Rallye du Maroc

A motorosok közt a vasárnapi győztes Ross Branch nem volt boldog amiatt, hogy elsőként indult reggel 7:45-kor. „Nem a kedvenc feladatom ez, mert a navigációs képességeimet még fejlesztenem kell. Nincs más választásom, próbálok olyan gyors lenni amennyire csak tudok” – mondta a rajt előtt. Nem sikerült neki, ellenőrző pontról ellenőrző pontra nőtt a hátránya.

Nála is rosszabbul járt Joaquim Rodrigues, a Hero versenyzője vasárnap elesett, és hétfőn is így járt. A 123 kilométeres pontot már nem érte el, kiesett a versenyből.

A motorosok értékelését végül Adrien van Beveren nyerte Hondával. Kevin Benavides lett a második KTM-mel, Ricky Brabec a harmadik Hondával. A vb-n vezető Sunderland csak hetedikként ért célba, 6 perc feletti hátránnyal.

Két szakasz után Skyler Howes vezet 1 perc 40 másodperccel Toby Price, és 3 perc 42 másodperccel Kevin Benavides előtt.

Világbajnoki futamon szakaszt nyerni mindig nagyszerű érzés. Jól navigáltam, majd a végén teljes gázzal jöttem. Sammel (Sunderland) és Rickyvel (Brabec) együtt jöttünk majdnem a célig. Nagyszerű dolog nyerni, de most meg kell terveznem a holnapi napot amikor a többiek előtt indulok majd” – mondta van Beveren.

Beveren
foto: Honda Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss