2024. április 26. 00:18

KezdőlapTEREPRALLYAl Rajhi lett az első, Loeb nagy bajban Marokkóban

Al Rajhi lett az első, Loeb nagy bajban Marokkóban

-

Yazeed Al Rajhi nyerte a Marokkó Rally negyedik napját. Sebastien Loeb technikai hiba miatt aszfalton ért a táborba. A motorosoknál Ricky Brabec nyert, és az élre állt.

Guerlain Cicherit és Yazeed Al Rajhi csatájáról szólt a Marokkó Rally negyedik napja. A végén aztán mindketten örülhettek. A francia jól kezdett, vezetett, de a 346 kilométeres speciálszakasz 131. kilométerénél már Al Rajhi volt az első, és szaúdi versenyző nem is adta ki a kezéből a vezetést és megnyerte a szakaszt. Cicherit másfél perc hátránnyal ért célba, de nem bánkódott, mert az összetettben közel 10 perc az előnye Orlando Terranova előtt.

Attiyah
foto: Rally du Maroc /A.S.O.

A vb elsőségért csatázó Loeb és Al Attiyah közül a katari örülhetett szerda este. Harmadik lett a szakaszon, és az összetettben is harmadik helyen áll. Loeb közben a 127. kilométernél megállt, a kormányművel adódott probléma. Próbálták megjavítani, de nem sikerült, ezért közúton mentek el a táborba. A versenyüknek ezzel gyakorlatilag vége, mert a büntetéssel több mint 20 óra már a hátrányuk, de vb pontokért még harcba szállhatnak a zárónapon.

Marokkó Rally
foto: Bahrain XRaid Team

Az open kategóriában az Audik közül ma Sainz volt a leggyorsabb. Az ideje az FIA mezőnyben a negyedik helyre lett volna jó. Ekström és Peterhansel nem volt igazán gyors, 6 és 8 perc hátránnyal értek célba, viszont továbbra is nagyon megbízható mindhárom autó.

A magyarok közül Szalay volt a jobb, a 34. helyen értek célba, Lónyaiék a T3-as versenygéppel a 36. helyen fejezték be a napot. Összetettben Szalay a 29., Lónyai a 42. helyen áll.

Marokkó Rally
foto: Bahrain XRaid Team

A motorosok közt is volt egy neves kieső. Toby Price a 85. kilométernél esett és fejsérülése miatt nem tudta folytatni, helikopterrel szállították kórházba. A szakaszt Ricky Brabec nyerte Sam Sunderland és Kevin Benavides előtt. Brabec az összetettben is vezet, de csak 1 perc 11 másodperc az előnye Skyler Howes előtt. Az utolsó napon még bármi megtörténhet.

foto: Rally du Maroc /A.S.O.

 

Friss