2024. április 24. 07:35

KezdőlapTEREPRALLYAl-Attiyah elhúzott, Loeb kapaszkodhat

Al-Attiyah elhúzott, Loeb kapaszkodhat

-

Nasser Al-Atiyah nagy előnnyel nyerte az Andalucia Rally első napját. A motorosoknál a szakaszgyőztes büntetés miatt veszítette el az első helyet.

Nasser Al-Attiyah több mint kilenc perces előnnyel nyerte az Andalucia Rally első hosszú napját. Yazeed Al Rajhi lett a második, míg a világbajnoki vetélytárs Sebastien Loeb 12 perces hátrányt szedett össze. Guerlain Chicheritnek sem sikerült jól a nap, 14 perc 53 másodperces hátránnyal csak ötödik lett.

Loeb
foto: Red Bull Content Pool

Az open kategóriára ezúttal is érdemes figyelni. Most nem az Audik okoznak meglepetést, mert ők nem jöttek el Spanyolországba. Itt van viszont Stephane Peterhansel, de Audi helyett egy X-raid Yamaha SSV-vel mutatja meg, hogy miért Mr. Dakar a beceneve. 3 óra 43 perc alatt teljesítette a napi szakaszt, ezzel második lett volna az FIA mezőnyben, 3 perccel volt gyorsabb Al-Rajhinál.

A motorosoknál Adrien Van Beveren ünnepelhette a szakaszgyőzelmet, de csak addig, amíg ki nem derült, hogy gyorshajtásért kapott hat perc büntetést, és ezzel visszacsúszott a negyedik helyre. Sam Sunderland köszönte szépen, mivel ezzel ő lett az első. Mögötte a két Benavides testvér ért célba, Luciano és Kevin sorrendben.

Pénteken 331 kilométeres speciálszakasszal folytatják, ami mellé 315 kilométer összekötö került.

Attiyah
foto: Red Bull Content Pool

Friss