2024. április 25. 15:37

KezdőlapTEREPRALLYÉrseki áldással indul a Dakar Rallyra a Qualisport Racing

Érseki áldással indul a Dakar Rallyra a Qualisport Racing

-

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke áldással indította útnak a Qualisport Racing kamionos alakulatának járműveit és legénységét, akik a 2023-as Dakar Rallyn vesznek majd részt.

Különleges eseménynek adott otthont csütörtökön a kalocsai Szentháromság tér, ahol a Qualisport Racing szerviz- és versenykamionja, valamint teljes személyzete felvonult a különítmény vendégeinek kíséretében. A csapat 2007 óta íródó fennállásának eddigi legnagyobb kihívására, a Dakar Rallyra készül: mielőtt útnak indítanák a járműveket Szaúd-Arábia felé, dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érsekének áldását kérték.

„Az elmúlt tizenöt évben versenykilométerek tízezreit teljesítettük a világ különböző sivatagaiban, a klasszikus afrikai Dakar-útvonalon rendezett Africa Race-en két alkalommal meg is nyertük a kamionos kategóriát, más futamokon is megjártuk a dobogót. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy most először a Dakar Rallyn is próbára tegyük magunkat. Az elmúlt éveket az új, Scania Qualisport Hyena névre keresztelt kamionunk építésével és fejlesztésével töltöttük. Korábban is kaptunk áldást egy-egy nagyobb verseny előtt és éreztük is az isteni gondviselést. Hálásak vagyunk érsek atyának, hogy tudott időt szakítani ránk és így lelkileg is megerősödve vághatunk neki életünk legnagyobb kihívásának” – mondta a Qualisport Racing versenyzője, Kovács Miklós, akinek két állandó társa Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő.

Kovács Miklós
foto: Sulyok István/TRP Hungary

Dr. Bábel Balázs érsek felidézte, hogy Szent Kristóf az utazók, a közlekedők védőszentje, így a közbejárását kérve adta az áldást a Qualisport Racing járműveire és legénységére. A szertartás után az érsek az általa személyesen ismert Szent II. János Pál pápát ábrázoló érem-kulcstartót adományozott Kovács Miklósnak, kötetlen beszélgetést folytatott a csapat tagjaival, majd szerencsés utat, versenyzést és hazatérést kívánt az alakulatnak.

Az érseki áldást követően Kalocsa városának polgármestere, dr. Filvig Géza egy kalocsai motívumokkal díszített, Kriptáné Halász Zsuzsanna iparművész által kézzel készített szalagot adományozott Kovács Miklósnak. A városvezető megfogalmazta jókívánságait, az ajándékkal kapcsolatban pedig elmondta: reményei szerint a szalagot a kamionra feltűzve Kalocsa jó híre eljut a távoli Szaúd-Arábiába is.

Kovács Miklós
foto: Sulyok István/TRP Hungary

A 2023-as Dakar Rally adminisztratív- és technikai ellenőrzéseit a hónap végén tartják Dél-Franciaországban. A résztvevők járművei hajóval jutnak el Szaúd-Arábiába, míg a csapat tagjai közvetlenül karácsony után kelnek útra. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alatt idén életre hívott tereprali-világbajnokság csúcseseménye december 31-én rajtol, majd 14 szelektív szakasz után január 15-én zárul majd Dammam városában.

A Rallycafe mindenről beszámol

„A TRP Hungary eredeti neve, a Truck Race Promotion arra utal, hogy a kamionsportban a kezdetek óta jelen vagyunk: 2015-ben volt az első rendezvényünk a Hungaroringen, amikor 25 év után visszahoztuk Magyarországra a Kamion Európa-bajnokság futamát. Azóta is nagyon szeretjük ezt a közeget. Rendezvény üzletágunk, a TRP Events révén érdekeltek vagyunk a gyorsasági kamionsportban, ahol számos magyar siker született az elmúlt években Kiss Norbert, valamint korábban az OXXO Racing Team, most pedig már a Révész Racing kapcsán. Adódott egy lehetőség, hogy a rendezvényszervezés mellett a TRP Media üzletágunkkal is csatlakozhatunk egy másik nagyszerű kamionos projekthez: Kovács Miklós a Qualisport révén élete álmát valósítja meg a Dakar Rallyn” – mondta Őry Tamás a TRP Hungary ügyvezetője.

foto: Sulyok István/TRP Hungary

„A TRP Mediához tartozó Rallycafe.hu az online médiapiacon az autósporttal foglalkozó kiadványok között piacvezető hírportál lett. Itt főként az offroad autósportokra fókuszálunk, például a rallyra, a rallycrossra vagy a tereprallyra, és ebben a kategóriában a kamionsport különleges színfolt. A Dakar Rallykon látványos verseny zajlik, és úgy gondoltuk, hogy ez illeszkedik a cégcsoportunkhoz. Örömmel álltunk be Miki projektje mögé, támogatjuk a Qualisport 2023-as Dakar-részvételét, és bízunk benne, hogy a Rallycafe.hu-n minél több érdeklődőnek megmutathatjuk a tereprally varázsát.

Kovács Miklós
foto: Sulyok István/TRP Hungary

Friss