2022. december 01. 17:09
KezdőlapTEREPRALLYÉrseki áldással indul a Dakar Rallyra a Qualisport Racing

Érseki áldással indul a Dakar Rallyra a Qualisport Racing

-

- Hirdetés -

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke áldással indította útnak a Qualisport Racing kamionos alakulatának járműveit és legénységét, akik a 2023-as Dakar Rallyn vesznek majd részt.

Különleges eseménynek adott otthont csütörtökön a kalocsai Szentháromság tér, ahol a Qualisport Racing szerviz- és versenykamionja, valamint teljes személyzete felvonult a különítmény vendégeinek kíséretében. A csapat 2007 óta íródó fennállásának eddigi legnagyobb kihívására, a Dakar Rallyra készül: mielőtt útnak indítanák a járműveket Szaúd-Arábia felé, dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érsekének áldását kérték.

- Hirdetés -

„Az elmúlt tizenöt évben versenykilométerek tízezreit teljesítettük a világ különböző sivatagaiban, a klasszikus afrikai Dakar-útvonalon rendezett Africa Race-en két alkalommal meg is nyertük a kamionos kategóriát, más futamokon is megjártuk a dobogót. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy most először a Dakar Rallyn is próbára tegyük magunkat. Az elmúlt éveket az új, Scania Qualisport Hyena névre keresztelt kamionunk építésével és fejlesztésével töltöttük. Korábban is kaptunk áldást egy-egy nagyobb verseny előtt és éreztük is az isteni gondviselést. Hálásak vagyunk érsek atyának, hogy tudott időt szakítani ránk és így lelkileg is megerősödve vághatunk neki életünk legnagyobb kihívásának” – mondta a Qualisport Racing versenyzője, Kovács Miklós, akinek két állandó társa Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő.

Kovács Miklós
foto: Sulyok István/TRP Hungary

Dr. Bábel Balázs érsek felidézte, hogy Szent Kristóf az utazók, a közlekedők védőszentje, így a közbejárását kérve adta az áldást a Qualisport Racing járműveire és legénységére. A szertartás után az érsek az általa személyesen ismert Szent II. János Pál pápát ábrázoló érem-kulcstartót adományozott Kovács Miklósnak, kötetlen beszélgetést folytatott a csapat tagjaival, majd szerencsés utat, versenyzést és hazatérést kívánt az alakulatnak.

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Az érseki áldást követően Kalocsa városának polgármestere, dr. Filvig Géza egy kalocsai motívumokkal díszített, Kriptáné Halász Zsuzsanna iparművész által kézzel készített szalagot adományozott Kovács Miklósnak. A városvezető megfogalmazta jókívánságait, az ajándékkal kapcsolatban pedig elmondta: reményei szerint a szalagot a kamionra feltűzve Kalocsa jó híre eljut a távoli Szaúd-Arábiába is.

Kovács Miklós
foto: Sulyok István/TRP Hungary

A 2023-as Dakar Rally adminisztratív- és technikai ellenőrzéseit a hónap végén tartják Dél-Franciaországban. A résztvevők járművei hajóval jutnak el Szaúd-Arábiába, míg a csapat tagjai közvetlenül karácsony után kelnek útra. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alatt idén életre hívott tereprali-világbajnokság csúcseseménye december 31-én rajtol, majd 14 szelektív szakasz után január 15-én zárul majd Dammam városában.

A Rallycafe mindenről beszámol

„A TRP Hungary eredeti neve, a Truck Race Promotion arra utal, hogy a kamionsportban a kezdetek óta jelen vagyunk: 2015-ben volt az első rendezvényünk a Hungaroringen, amikor 25 év után visszahoztuk Magyarországra a Kamion Európa-bajnokság futamát. Azóta is nagyon szeretjük ezt a közeget. Rendezvény üzletágunk, a TRP Events révén érdekeltek vagyunk a gyorsasági kamionsportban, ahol számos magyar siker született az elmúlt években Kiss Norbert, valamint korábban az OXXO Racing Team, most pedig már a Révész Racing kapcsán. Adódott egy lehetőség, hogy a rendezvényszervezés mellett a TRP Media üzletágunkkal is csatlakozhatunk egy másik nagyszerű kamionos projekthez: Kovács Miklós a Qualisport révén élete álmát valósítja meg a Dakar Rallyn” – mondta Őry Tamás a TRP Hungary ügyvezetője.

foto: Sulyok István/TRP Hungary

„A TRP Mediához tartozó Rallycafe.hu az online médiapiacon az autósporttal foglalkozó kiadványok között piacvezető hírportál lett. Itt főként az offroad autósportokra fókuszálunk, például a rallyra, a rallycrossra vagy a tereprallyra, és ebben a kategóriában a kamionsport különleges színfolt. A Dakar Rallykon látványos verseny zajlik, és úgy gondoltuk, hogy ez illeszkedik a cégcsoportunkhoz. Örömmel álltunk be Miki projektje mögé, támogatjuk a Qualisport 2023-as Dakar-részvételét, és bízunk benne, hogy a Rallycafe.hu-n minél több érdeklődőnek megmutathatjuk a tereprally varázsát.

Kovács Miklós
foto: Sulyok István/TRP Hungary

Friss