2024. április 24. 03:13

KezdőlapTEREPRALLYNem tud elindulni a Dakaron az M-Sport Ford Rangerrel, de WRC pilóta...

Nem tud elindulni a Dakaron az M-Sport Ford Rangerrel, de WRC pilóta teszteli az autót

-

Áprilisban kezdte az együttműködést az M-Sport és dél-afrikai Neil Woolridge Motorsport. A cél az volt, hogy a közösen fejlesztett Ford Ranger T1+ versenyautóval részt vegyenek a Dakaron. A program csúszik, a 2023-as Dakar rajtjánál nem lesz ott a csapat.

A fejlesztés nem állt le, de a szűkös határidők miatt a Dakaron nem tud részt venni a csapat. Az autót a november végi gépátvételre és behajózásra el kellett volna készíteni, és ezt a határidőt részben rajtuk kívül álló okok miatt nem tudták tartani.

“A fejlesztés nagyon jól halad. Újabb nagyon pozitív hetet töltöttünk Dubajban az autóval, amit Adrien (Fourmaux) vezetett, és minden a terveknek megfelelően halad. Hogy őszinte legyek, úgy gondolom, januárban el tudnánk indulni a Dakaron, de nem vagyunk száz százalékban biztosak benne, hogy úgy tudnánk megcsinálni, ahogyan azt szükséges. A világ többi részéhez hasonlóan nekünk is problémink adódtak az ellátási lánccal. Tisztában voltunk vele, hogy ezek gondot jelenthetnek, és ezért nem tettünk határozott vállalásokat a Dakarra” – mondta Malcom Wilson a projekttel kapcsolatban.

Folytatjuk az autó tesztelését és fejlesztését az idei évben, a programunk jó úton halad, és az teljesen biztos, hogy el fogunk jutni oda, ahova akarunk és ez egy piszok jó autó lesz” – folytatta Wilson.

Ford Ranger, Dakar
foto: Neil Woodridge Motorsport

Friss