2024. március 29. 12:45

KezdőlapTEREPRALLYHárom Tatra kamion indul a Dakaron

Három Tatra kamion indul a Dakaron

-

A Buggyra Tatra Racing három kamionnal indul a 2023-as Dakar Rallyn, és Martin Šoltys-szel újabb ismerős versenyzővel bővül a csapatuk. Šoltys az 503-as rajtszámú Tatra 815-ös teherautót vezeti majd, Roman Krejčí navigátorral és David Hoffmann szerelővel.

Šoltys 2018-ban debütált a Dakaron a Buggyrával, és eddigi legjobbja 2020-ban az 1. szakaszon elért ötödik hely volt. 2022-ben távozott Buggyrától a Big Shock Racing IVECO PowerStarhoz, de nem ért célba.

Lehetőséget kaptam, hogy részt vegyek egy új különlegesség építésében, amely megfelel a bevált Tátra alapoknak” – mondta Šoltys. „A súlytakarékosság érdekében visszatértünk a Tatra 815-ös fülkéjéhez, amely könnyebb a Phoenixhez képest. Gyrtech motorunk lesz Allison automata váltóval. Annak köszönhetően, hogy a kezdetektől részt vettem ennek az autónak az építésében, az utolsó csavarig ismerem. Ez segíthet abban, hogy a Dakar során bármilyen technikai problémát jól megoldjunk.”

A Tatra 815 paraméterei impozánsak, a 12,5 literes középen elhelyezett motor 1135 lóerős és 4500 Nm a maximális nyomatéka. A kamion 8500 kilogramos súlya 50-50 százalékban oszlik meg a tengelyek között. A versenykamion végsebessége 140 km/h-ban limitált.

A Buggyra Truck programját novemberben mutatták be a prágai Rudolfinumban. Jaroslav Valtr az 505-ös rajtszámú Tatra Phoenix-szel versenyez, ő 2016 után tér vissza a csapathoz. Radovan Kazarka a 900-as rajtszámú Tatra Pumában a Dakar Classicon indul.

Tatra Dakar Classic 2023
foto: Buggyra Racing

A csapat két Can-Amet is indít a Dakaron, a T3 kategóriában Aliyyah és Yasmeen Koloc versenyez majd.

„Úgy gondolom, hogy a csapatunk fantasztikus tagokból áll, és jól működik” – nyilatkozta Martin Koloc, a csapat tulajdonosa. „Ez alatt a versenyzőket, a szerelőket és a logisztikát értem. Nagyon várom már a verseny kezdetét. A felkészülés során valóban mindent megtettünk a sikerért egész évben. Most nincs más hátra, mint élvezni a Dakar Rallyt.”

foto: Buggyra Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss