2024. március 29. 02:14

KezdőlapTEREPRALLYElutazott a Dakarra a magyar csapat

Elutazott a Dakarra a magyar csapat

-

Elutazott Szaúd-Arábiába a Qualisport Racing csapat, hogy december 31-én nekivágjanak első Dakar Rallyjuknak.

A november végi sikeres gépátvétel után a Qualisport Racing versenykamionja, a Scania Qualisport Hyena névre keresztelt monstrum és a csapat mozgó otthonaként és szervizbázisaként szolgáló szervizkamion is útnak indult Szaúd-Arábiába a franciaországi Le Castelletből. Az előzetes terveknek megfelelően a karácsonyi ünnepek után a személyzet is útra kelt.

A három versenyzőt, Kovács Miklós pilótát, Czeglédi Péter navigátort és Ács László fedélzeti szerelőt öttagú segítő csapat kísérte el a versenyre. A felszerelés átvétele és a versenyautó felkészítése után az utolsó ellenőrzéseket végzi majd el a csapat a 2023-as Dakar Rally rajtja előtt.

December 31-én a prológgal már elkezdődik a program, ez a rövid szakasz a másnapi rajtsorrendről dönt majd. A tétre menő küzdelem pedig 2023. január 1-én kezdődik, ekkor vág neki a mezőny a 14 napos sivatagi száguldásnak, amelyet mindössze egyetlen pihenőnappal teljesítenek. A Dakar hosszú ideje nem volt ennyire nehéz, 2023-ban nem csak a táv lesz az elmúlt évtized leghosszabbja, hanem a szervezők szerint nehezebb is lesz, mint az előző három alkalommal volt a szaúdi királyságban. Az útvonal mélyen bevezet az Empty Quarter nevű sivatagi részbe is. A teljes megtett táv 8550 km lesz, amelyből 4705 km a mért speciál szakasz.

A kamionok közt 53 jármű nevezett, a Qualisport mellett Darázsi Zsolt is indule gy francia és egy szlovák társával együtt a TEAM SSP csapat MAN kamionjával.

foto: Qualisport Racing

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss