2024. április 19. 11:45

KezdőlapTEREPRALLYFelkerült az utolsó matrica is Kovács Miklósék kamionjára - jöhet a Dakar

Felkerült az utolsó matrica is Kovács Miklósék kamionjára – jöhet a Dakar

-

Technikai és adminisztratív átvételekkel, ellenőrzésekkel és a csapat hagyományaihoz híven remek ebéd elfogyasztásával telik az utolsó előtti napja a Qualisport Racing csapatának Szaúd-Arábiában. A nap végén egy rövid teszten melegíti be a csapat a versenykamiont.

Sea Camp a neve annak a hatalmas tábornak, ahol a 45. Dakar Rally mezőnye készülődik a versenyre. A szokásos építményeket ezúttal kiegészítik a technikai és adminisztratív átvételekhez szükséges sátrak is. A nyüzsgés is nagyobb a megszokottnál, a verseny előtt a csapatok vendégei is eljönnek, és azok az újságírók is itt vannak, akik nem kísérik el a mezőnyt a két hetes sivatagi kalandra.

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

A Qualisport táborhelye is felépült, a szervizkamion viszont magányosan árválkodik. A Scania Qualisport Hyena nem áll a helyén az XXL méretű sárga ponyván, és a csapattagok egy része is másutt teszi a dolgát.

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

A Hyena az átvételi helyszínen van. Három sorban halad a lánc, a legtávolabbi a versenykamionoké. Az utolsó technikai és adminisztratív átvételeket végzik a 45. Dakar Rally rajtja előtt.

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

Ács László főkonstruktőr és fedélzeti szerelő, valamint Czeglédi Péter navigátor a papírmunkát intézik. Mögöttük a versenytársak kamionjai sorakoznak.

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

A csapat versenykamionja épp legurult a trélerről. A kijelző adatai elárulnak néhány érdekességet a Hyenáról. A csütörtöki napon azonban már megemelkednek a turbónyomás értékei, egy rövid teszten padlóig nyomja már a gázt Kovács Miklós. A tesztpálya trükkös lesz, és a tengerparti homok is ad majd némi ízelítőt a következő bő két hétről.

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

Várda Ferkó legendás kondérjaiba kerülnek az ebéd hozzávalói. A háttérben érdemes figyelni az éhes motorost, Saghmeister Gábor a versenymotorjával jött el megnézni, hogy készen van e már az ebéd 🙂

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

Az FIA munkatársa az utolsó matricát is felragaszta a Hyena vezetőoldali ajtajára, ezzel a Qualisport versenykamionja megkapta az utolsó jóváhagyást is arra, hogy elrajtoljon a csapat első Dakar Rallyján.

foto: Qualisport Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss