2024. március 29. 01:59

KezdőlapTEREPRALLYMegízlelte a szaúdi sivatagot a Qualisport csapata - video

Megízlelte a szaúdi sivatagot a Qualisport csapata – video

-

Túl van az első teszten a Qualisport Racing Dakar csapata, a versenykamion tökéletes állapotban várja a 45. Dakar Rally kezdetét.

A Vörös-tenger partján felépített Sea Camp tábor környékén jelöltek ki a szervezők egy trükkös, homokos szakaszt, ahol a csapatok kipróbálhatták a versenytechnikákat a Dakar rajtja előtt.

Az éjjel belaktuk a szervizterületünket, a hosszú utazás után ránk fért egy kiadós alvás. Bár a verseny csak az év utolsó napján rajtol, már a csütörtök sem volt unalmas. A különféle ellenőrzéseken már november végén, Le Castellet-ben átestünk, de itt bonyolítottak még egy másodlagos ellenőrzést is, amelyen pikk-pakk átmentünk. Később ellenőrizhettük is, hogy minden rendben van-e a Hyenával, a szervezők ugyanis egy rövid szakaszt kijelölve lehetőséget biztosítottak egy kis tesztelésre” – mondta Kovács Miklós, akinek ugyan ez az első igazi Dakar Rallyja, de csapatával a világ összes jelentős terepraliversenyén szerzett már tapasztalatokat, a klasszikus afrikai útvonalon bonyolított Africa Eco Race-en pedig kétszer győzelmet is aratott a kamionos kategóriában.

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

A magyar egység a rövid teszt során mindent rendben talált a kamionnal, csupán apróbb finomításokat kellett végrehajtani.

„Mivel mindent rendben találtunk, a tesztet a futómű hangolására használtuk fel. Ebben segítségünkre volt a lengéscsillapítóinkat szállító cég, a Donerre mérnöke, aki ezúttal is nagy segítséget nyújtott” – fogalmazott Kovács.

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

A 2023-as Dakar-rali programja december 30-án a kötelező versenyzői eligazítással, valamint a navigációs- és biztonsági berendezésekkel kapcsolatos felkészítéssel folytatódik. A verseny december 31-én egy rövid, 11 kilométeres prológgal veszi kezdetét a Sea Camp környékén. Ezt tizennégy szelektív szakasz követi, és a mezőny csak a nyolcadik szakasz után kap majd egy pihenőnapot. Az össztáv közel kilencezer kilométer, amelynek fele adja a mért szakaszokat. A futam január 15-én zárul Dammam városában.

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss