2024. április 23. 08:11

KezdőlapTEREPRALLYMartin Macík volt a leggyorsabb kamionos a Dakar prológján, Kovácsék is jól...

Martin Macík volt a leggyorsabb kamionos a Dakar prológján, Kovácsék is jól mentek

-

A cseh Martin Macík nyerte a Dakar prológját a kamionos mezőnyben. Az Ivecóval versenyző pilóta a verseny egyik favoritja, amit bizonyított is azzal, hogy öt másodperces előnnyel nyert a holland Mitchel van den Brink előtt.

A kamionos mezőnyben a várakozásoknak megfelelően holland-cseh küzdelem alakult ki már a prológon is. A legjobb 12 között csak ennek a két nemzetnek a versenyzői végeztek. Martin Macík az Ivecóval nyert, mögötte öt másodpercel következett a De Rooy csapat versenyzője Mitchel van den Brink. A harmadik helyen is egy De Rooy kamion ért célba, Janus Van Kasterennel, ő egy másodperccel volt lassabb a csapattársnál. A negyedik helyet megint a csehek vitték, Martin Soltys a Tatrával 13 másodperccel teljesítette lassabban a 13 kilométeres prológot.

A sorminta folytatódott, Victor Versteijnen egy De Rooy Ivecóval lett ötödik, Ales Loprais pedig egy Praga teherautóval hatodik, mindketten 15 másodperccel voltak lassabbak a győztes Macíknál.

A Qualisport Racing kamionja 530-as rajtszámmal indul, Kovács Miklósék így a mezőny közepén teljesítették a prológ távját. 1 perc 46 másodperces hátránnyal értek célba, ezzel a 23. helyen zártak a kategóriában.

Őszintén mondom, nagyon különleges érzések kavarogtak bennünk. Jónéhány nagy versenyt végigcsináltunk már, de ez mégis a Dakar, amely a legnagyobb álmom volt hosszú ideje. A remek hangulatú rajtceremónia után jött a prológ, amelynek útvonalát itt, a tábor körül alakították ki. Fantasztikus érzés volt elrajtolni, tudva azt, hogy végre tényleg versenyben vagyunk a Dakar Rallyn. Az útvonal nem volt nem különösebben bonyolult, szépen ki is volt jelölve, így eltévedni sem nagyon lehetett, de a homok alaposan ki volt járva már addigra, mire mi következtünk. Mivel tudjuk jól, hogy a prológon csak elveszíteni lehet egy versenyt, megnyerni nem, így inkább arra mentünk, hogy élvezzük a pillanatot, a folytatás ugyanis borzalmasan hosszú és kemény, ilyesmire aligha lesz alkalmunk az előttünk álló hetekben. Nagyon köszönöm mindenkinek a szurkolást, az elmúlt napokban megszámlálhatatlanul sok biztató üzenetet kaptunk otthonról és a világ minden tájáról, amelyek komoly motivációt jelentenek” – mondta Kovács Miklós

Darázsi Zsolt is célba ért a TEAM SSP kamionjával, ők 3 perc 57 másodperces hátránnyal a 46. helyen végeztek.

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss