2024. április 19. 07:36

KezdőlapTEREPRALLYToby Price volt a leggyorsabb motoros a Dakar prológján

Toby Price volt a leggyorsabb motoros a Dakar prológján

-

A motorosok kezdték a 45. Dakar Rallyt. A prológon a KTM-mel versenyző Toby Price volt a leggyorsabb.

A quadosok majd a Rally2 motorosai indultak elsőként a Sea Camp mellett kijelölt 13 kilométeres prológon. A magyar versenyzők a Rally2-es kategóriában indulnak, Gyenes Emánuel hatodik lett a kategóriában, összetettben pedig végül a 29. helyen fejezte be a prológot. Saghmeister Gábor a 90. lett, összetettben 136. időt motorozott.

A nagyok a végére maradtak. Sokáig a GASGAS versenyzője, Daniel Sanders vezetett 8:23-as idővel, de jött a kétszeres Dakar győztes Toby Price és egy másodperccel jobb idővel megnyerte a Dakar prológját.

A harmadik helyen a botswanai Ross Branch végzett, a Hero motorosa kilenc másodperccel volt lassabb Price-nál. Joan Barreda Bort lett a negyedik Hondával, Kevin Benavides az ötödik KTM-mel, mindketten ugyanolyan időt értek el mint Branch, csak a rajtpozíció alakította a sorrendet.

A prológ eredménye a vasárnapi rajtsorrendet befolyásolja, az első tíz helyezett fordított sorrendben választhat rajthelyet a Dakar első, 367 kilométeres szakaszára.

A quadok közt Alexandre Giroud lett az első, Marcelo Medeiros és Daniel Vila Vaques előtt. Az autós mezőny követi a motorosokat, majd délután a kamionosok következnek.

Qualisport, Dakar
foto: Qualisport Racing

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss