2024. április 25. 10:05

KezdőlapTEREPRALLYMason Klein volt a leggyorsabb motoros a Dakar második napján

Mason Klein volt a leggyorsabb motoros a Dakar második napján

-

Mason Klein nyerte a Dakar második szakaszát a motoros mezőnyben, mögötte a Heroval versenyző Sebastian Bühler ért célba másodikként, a harmadik a Husquarnával versenyző Skyler Howes lett.

„A nehéz első nap után, egy újabb technikás szakasz vár a versenyzőkre. A második nap összesen 590 kilométer, amiből 430 kilométer speciál. A szakasz újra változatos, a dűnéken kívül, a lassú köves részekkel, a patakmedrekkel, az azokban a homokban megbúvó kövekkel és a nehéz navigációval is meg kell küzdeniük a versenyzőknek. A végén megint a homokokos szakasz kavarhatja meg a sorrendet. Az egyik versenyzőtársam, Mike Wiedemann az első nap után azt mondta, úgy elfáradt, mint az előző Dakaron egy hét után, ami igazolja, hogy az idei Dakar igazán nehéz lesz” – mondta a Rallycafénak a Dakar második szakaszáról Zsigovits Norbert.

A remek magyar motorosnak igaza lett, mert a speciál végén valóban alaposan megváltozott a sorrend. Daniel Sanders hiába vezetett szinte a végéig, az utolsó részen több mint 4 percet veszített és kilencedik lett. Ugyanígy járt Toby Price is, 300 kilométeren át jól ment, de a végén csak ötödikként ért célba. Sanders a célban elismerte, hogy stratégiai okból lassított, nem akart a harmadik napon elsőként indulni, mivel még nem épült fel teljesen tavalyi sérüléseiből.

Mason Klein viszont parádézott a homokos utolsó részen és még úgy is nyert, hogy 2 perc büntetést is kapott gyorshajtásért.

A nap egyik meglepetése a Hero versenyzőinek szereplése. Sebastien Bühler és Ross Branch remek teljesítményt nyújtott, Bühler 1 perc 6 másodperccel lett második, Branch pedig szük kétperces hátránnyal negyedik.

Összetettben Mason Klein vezeti a Dakart Toby Price és a második napon hatodik helyen célba érő Joan Barreda Bort előtt.

A magyarok közül Gyenes Emánuelnek az első nap végén szerelnie kellett, mert egy szikla megütötte a féktárcsáját, azt kellett cserélnie. Az első napon így is a 31. helyen ért célba. A második napon a 38. helyen ért célba, a Rally2-es mezőnyben 13. lett.

Saghmeister Gábor a nyitónapon a 127 helyen zárt. Neki is volt egy komolyabb szerelése a táborban, ő a Qualisport csapatnál készítette fel a motorját a második napra. A 430 kilométeres szakaszon Saghmeister a 120. pozícióban ért célba.

Saghmeister
foto: Qualisport Racing

A második nap végeredménye: 1. Mason Klein 05:23:04, 2. Sebastian Bühler +1:09, 3. Skyler Howes + 1:13, 4. Ross Branch +1:58

A Dakar motoros mezőnyének állása két nap után: 1. Mason Klein 09:38:28, 2. Toby Price +1:41, 3. Joan Barreda Bort +2:03, 4. Kein Benavides +2:25, 5. Daniel Sanders +2:55

Sanders, Dakar
Daniel Sanders, foto: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool

 

Friss