back to top
2024. július 16. 15:41

KezdőlapTEREPRALLYTop 10-es időt ment a Qualisport csapat a Dakaron!

Top 10-es időt ment a Qualisport csapat a Dakaron!

-

Az elmúlt étvized legjobb magyar részeredményét produkálta a Qualisport Racing a 2023-as Dakar-rali második szelektív szakaszán: Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László a kamionos kategóriában a 10. legjobb időt érte el a Scania Qualisport Hyenával.

A 45. Dakar Rally második szakaszán 430 kilométer várt a mezőnyre a Sea Camp és Al-Ula között. Az útvonal túlnyomó része sziklás, rázós terepen zajlott, amely feladta a leckét mindenkinek, ráadásul a végére a szervezők becsempésztek az útvonalba egy kisebb dűnesort is.

A Kovács, Czeglédi, Ács trió a Hyenával a kamionos kategóriában a 10. időt érte el, 7 óra 16 perc 26 másodperc alatt teljesítették a távot. A magyar alakulat a kamionos kategória összesítésében előrelépett a 19. helyre.

„Nagyon elfáradtunk, kemény, köves pálya volt, de sikerült megúsznunk a defektet, ami komoly fegyvertény, mert számos versenytársunknak ez nem jött össze. Nagyon örülünk a jó eredménynek és megpróbálunk rápihenni a holnapi napra, amelyet már nagyon várunk” – hangzott a napi szakasz végén Kovács Miklós pilóta értékelése.

Czeglédi Péter navigátor szerint is komoly megterhelést jelentett a pálya: „Ha a tegnapi napra azt mondtuk, hogy rázós volt, akkor erre nyugodtan mondhatjuk, hogy „hiperrázós” volt, ráadásul több mint 400 kilométeren keresztül. Különösebb gondunk nem volt és nagyon sokat előztünk, kamionokat is, side-by-side járműveket is, szinte egész nap forgalomban voltunk. A végére a szervezők tartogattak egy kis meglepetést is, hiszen a koromsötétben értünk el egy négy-öt kilométeres dűnesort, amit nagyon szépen sikerült megmásznunk. Roppant fáradtak vagyunk, de úgy érezzük, hogy szuper volt a mai nap!

A trió harmadik tagja, Ács László is hangsúlyozta, hogy óriási szerencsével kerülték el a defekteket: „A nap folyamán azt láttuk, hogy nagyon sok versenytársunknak volt gondja az abroncsokkal, de nekünk sikerült megúszni ezt. Egyetlen apróságot leszámítva technikai problémánk sem volt, így annak ellenére is jókedvűen kezdjük a nap végi szervizt, hogy tényleg szakaszon vagyunk túl.”

A 2023-as Dakar Rally harmadik szelektív szakasz Al-Ula és Hail között bonyolítják, 221 kilométernyi összekötő után 447 kilométernyi mért táv vár a mezőnyre.

foto: Qualisport

Friss