2024. április 25. 17:43

KezdőlapTEREPRALLYA Honda kettős sikerét hozta a Dakar negyedik szakasza

A Honda kettős sikerét hozta a Dakar negyedik szakasza

-

Joan Barreda Bort nyerte a Dakar negyedik speciélkszakaszát. A Honda versenyzője 16 másodperccel volt gyorsabb a márkatárs Pablo Quintanillánál. A harmadik helyen Skyler Howes ért célba, és ezzel felezte az összetettbeli hátrányát a szerdán csak nyolcadikként befutó Daniel Sanders mögött.

„A mai nap a dünékről fog szólni. Az 577 kilométerből 425 kilométer a speciál. A nap elején 1-es szinű dűnéket kell megmásznia a ridereknek, majd kanyonokon és köves fennsíkokon kell átkelniük. A szakasz végére pedig újra a dűnék fárasztják a versenyzőket. A mai szakaszon nehezebb lesz a navigáció, ami akár megkavarhatja a sorrendet is, illetve egész más terepen mennek ma a versenyzők. A homokmenők ma biztosan jó eredményt szeretnének elérni” – mondta Zsigovits Norbert a Dakar negyedik szakaszáról.

Úgy tűnt Mason Klein lesz a homokmenő, mert 45 kilométerrel a cél előttig ő állt az élen. Persze ehhez kellett az is, hogy féltávnál megkapja az első versenyzőnek járó idő jóváírást. A technika azonban kibabrált az amerikaival, üzemanyagellátási problémák miatt veszített sokat és végül csak 10. lett 12 perces hátránnyal.

„Kaptam egy kis bónuszidőt, ami valószínűleg sokat fog segíteni, mert kb. 400 kilométer után tönkrement a benzinpumpám. Meg kellett állnom, le kellett vennem a tartályt és hátulra önteni az üzemanyagot. Aztán nem tudtam visszatenni egy csavart. Nagyon feszült voltam. Elég kiábrándító, mert olyan jól telt a nap, de legalább sikerült célba érni” – mondta Klein a célban.

Pocsék napja volt a Hero versenyzőinek is. Ross Branch és Sebastian Bühler kétszer is megállt, először mechanikai problémák miatt, másodszor pedig az üzemanyaguk fogyott ki. Az a Joaquim Rodriges pedig aki tavaly a Hero első szakaszgyőzelmét szerezte a Dakaron bukott, és megsérült a bal lába. Kórházba szállították a versenyt pedig fel kellett adnia.

A magyarok közül Gyenes Emánuel a 38. helyen ért célba, de küzdelmes napja volt.

Saghmeister Gábor a 113. helyen motorozott, de a végső eredménylistán nem szerepel a neve.

A Dakar 4. szakaszának eredménye: 1. Barreda Bort 4:28:18, 2. Quintanilla +0:16, 3. Howes +1:05, 4. Price 2:24, 5. Van Beveren +2:37, 6. L. Benavides +:3:13….38. Gyenes Emánuel +1:13:26

Az összetett állása négy nap után: 1. Sanders 18:40:03, 2. Howes +3:33, 3. K. Benavides +4:05, 4. Barreda Bort +4:30, 5. Price +7:17, 6. Klein +10:05….32. Gyenes Emánuel +3:25:24 

Sanders, Dakar
Daniel Sanders – foto: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool

 

 

 

Friss