2024. március 29. 14:03

KezdőlapTEREPRALLYA magyarok nyilatkozatai a harmadik napról

A magyarok nyilatkozatai a harmadik napról

-

Kaotikus harmadik napon vannak túl a Dakar résztvevői, a hatalmas vihar és az özönvízszerű áradások után félbeszakadt a verseny. A magyarok is megszenvedték a körülményeket, de összességében jól sikerült számukra a nap.

Gyenes Emánuel az összetett 37. helyen áll a motorosok közt, 2 óra 18 perc a hátránya a versenyben három nap után vezető Daniel Sanders mögött. Neki érdekes módon nem is a speciálszakasz jelentette a legnagyobb nehézséget, hanem a táborig vezető út. A magyar motoros átfagyott a sivatagban.

Saghmeister Gábor összetettben a 117. helyen áll a harmadik nap után, a keddet a 144. pozícióban fejezte be.

Kovács Miklósék a 16. helyen értek célba (bár hivatalos eredmény cikkünk írásának pillanatában sincs még), 46 perc volt a hátrányuk. A napot Martin Macik nyerte a hibrid Renaul kamionnal versenyző Gert Huzinik előtt. Az összetettben a Tatra kamionnal versenyző Jaroslav Valtr vezet, előnye 5 perc 45 másodperc Ales Loprais előtt. Kovácsék a 18. helyen vannak, 4 óra 53 perc hátránnyal, de az őket követő kamion már másfél órára van tőlük.

A másik magyar érdekeltségű kamionban Darázsi Zsolt a 48 helyen van, ők 64 órára vannak az elsőtől, de ebből 48 óra a büntetés amit a második szakasz után kaptak.

Az autós mezőnyben Nasser Al-Attiyah vezet 13 perc 20 másodperc az előnye Yazeed Al-Rajhi előtt. Peterhansel már a harmadik, 20 perc 45 másodperc a hátránya. Carlos Sainz a nyolcadik helyen fél óra feletti különbséggel áll, de a legnagyobb vesztes eddig Loeb, a 28. pozícióból nehéz lesz ledolgozni a másfél órás különbséget. Neki valószínüleg az lesz a stratégiája, hogy minél több jó szakasz-eredménnyel pontokat gyűjtsön a világbajnokságban.

Loeb, Dakar
Sebastien Loeb – foto: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss