2024. április 19. 22:39

KezdőlapTEREPRALLYMegtalálta a technika ördöge a Dakar magyar kamionosait

Megtalálta a technika ördöge a Dakar magyar kamionosait

-

Nem úgy alakult a 2023-as Dakar ötödik szelektív szakasza a Qualisport Racing kamionosai számára, ahogyan remélték. A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió technikai problémával fejezte be a napi távot, ráadásul az egész csapatra dolgos éjszaka vár Hailban.

Ahogyan ígérték, homokból a 2023-as Dakar Rally ötödik szelektív szakaszán sem volt hiány. Az előző napi tapasztalatok alapján a Qualisport Racing kamionosai megfontoltan ostromolták az óriásdűnéket, ennek ellenére a technikai ördöge megtalálta magának a Hyenát. A szakasz végéhez közeledve a versenykamion motorjával adódtak gondok, így a magyar egység a menet végét lerövidítette. Bár 6 óra 37 perc 56 másodperces idővel a kamionos kategória napi értékelésének 15. helyére rangsorolták őket, vélhetően időbüntetés vár a trióra – s persze egy roppant hosszúnak ígérkező, szereléssel töltendő éjszaka is…

„Nagyon nem ilyen napot reméltünk, mint amilyen végül lett… Akárcsak tegnap, ma is borzasztóan sok volt a homok és a dűne. Egészen jól boldogultunk, minden szépen alakult, vigyáztunk az kamionra, azonban a táv végéhez közeledve azt éreztük, hogy valami gond van a motorral. Nagyjából negyven kilométerrel a vége előtt megálltunk, hogy megnézzük, mi a helyzet. Olajat kellett töltenünk a motorba és számolva a kockázatokkal inkább úgy döntöttünk, hogy a szakasz utolsó néhány kilométerét levágjuk. Az volt a cél, hogy minél hamarabb a táborba érjünk és megkezdjük a probléma alaposabb feltérképezését, elhárítását. A vége miatt biztosan kapunk valamennyi időbüntetést, de itt vagyunk és a srácok már dolgoznak a Hyenán. Reméljük a legjobbakat, holnap folytatni szeretnénk a versenyt” – mondta Kovács Miklós, akit a Dakar hivatalos eredményközlő rendszere – a várható időbüntetés nélkül – a kamionos kategória összesítésének 16. helyére rangsorol.

A 2023-as Dakar-rali hatodik szelektív szakasza Hailból indul, azonban az eredeti terveket felborította az esős, viharos időjárás. Mivel a tervezett célállomást elmosta az áradás, a rendezők módosítják a programot: a szelektív hossza 467 kilométer helyett 357 kilométer lesz, Al-Duwadimi helyett pedig a mezőnynek egyenesen Rijádba kell mennie, ahová egy 298 kilométer hosszú összekötőn jutnak majd el.

Dakar, Qualisport
foto: Qualisport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss