2024. április 23. 13:51

KezdőlapTEREPRALLYLuciano Benavides nyerte a hatodik szakaszt, kiderült a nyolcadik nap menetrendje is

Luciano Benavides nyerte a hatodik szakaszt, kiderült a nyolcadik nap menetrendje is

-

Luciano Benavides is feliratkozott a 45. Dakar szakaszgyőzteseinek listájára. A Husqvarna argentin motorosa a csapattárs Skyler Howes-t és Toby Price-t előzte meg a 358 kilométerre rövidített hatodik napon.

„A mért szakasz gyors kanyargós résszel kezdődik a homokban, majd egyes és kettes szintű dűnéket kell megmászniuk a versenyzőknek. A végén pedig újra nagyon figyelni kell a pilótáknak a kövekre, hogy ne essenek. Az idei versenyen egyre több motoron látni féktárcsavédőt, ami eddig nem volt jellemző a dakar motorokon, viszont idén sok versenyzőnek meggyűlt a baja az elgörbült féktárcsával” – mondta a hatodik nap kihívásairól enduro motorosunk Zsigovits Norbert. A remek magyar versenyző azt is elárulta, hogy aegyszer szívesen kipróbálná magát ő is a Dakaron.

Viszonylag egyszerű napon van túl a motoros mezőny, persze a nyeregben ezt biztosan máskén látták a versenyzők. Féltávnál a tegnapi elsők megkapták az időbónuszukat, Adrien Van Beveren majdnem 5 perc, Nacho Cornejo három és fél perc, Toby Price pedig másfél perc jóváírást kapott. Ezzel együtt sem volt könnyű dolguk, Van Beveren csak 11. lett.

A mezőny azonban nagyon szoros volt, Luciano Benavides egyperces előnnyel nyert Howes előtt, mögötte pedig másfél percre volt Toby Price. Utána azonban besűrűsödött a mezőny, Joan Barreda Bort 2:33 hátránnyal lett negyedik és a 11. Van Beveren is csak 4 perc 27 másodperccel volt lassabb a győztesnél.

Összetettben Howes tovább növelte előnyét Price előtt, a Husqvarna motorosa három és fél perccel vezet a gyári KTM versenyző előtt.

Gyenes Emánuel picit lassabb a megszokott tempójánál, a 40. hely környékén motorozik. Saghmeister Gábor is versenyben van, ő a 90. helyen állt féltávnál.

A szervezők döntöttek a nyolcadik napról is. A hetedik és nyolcadik nap útvonalát felcserélték és lerövidítették. A hetedik szakasz 333 kilométer lesz, a végén egy kétórás asszisztens zónával, amit azért jelöltek ki, merta  versenyzők nem számíthattak rá, hogy a pihenőnap elé is kerül egy maratoni dupla nap. Ezt követően a mezőny Al Duwadimi felé indul, ahol maratoni bivakban éjszakáznak szerviz nélkül. A nyolcadik szakaszon Rijádba mennek, de 128 kilométerrel lerövidített távon, tehát a speciál 345 kilométer lesz.

A hatodik nap eredménye: 1. L. Benavides 3:14:38,  2. Howes 1:03, 3. Price 2:28, 4. Barreda Bort 2:33, 5. K. Benavides 2:47, 6. Cornejo Florimo 2:56

Az állás hat nap után: 1. Howes 26:32:18, 2. Price 3:32, 3. K. Benavides 7:00, 4. Barreda Bort 10:54, 5. Van Bevren 12:18, 6. Klein 12:42

Van Beveren, Dakar
foto: A.S.O/Honda Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss