2024. március 28. 10:02

KezdőlapTEREPRALLYA motorosoknak törölték a Dakar hetedik szakaszát

A motorosoknak törölték a Dakar hetedik szakaszát

-

A pénteki napon folytatódó esőzések és a motoros mezőny tagjainak fáradsága miatt a  Dakar szervezői úgy döntöttek, hogy törlik a Dakar a Rijád és Al Duwadimi közötti hetedik szakaszát a motorosok és quadosok számára.

A motorosok és a quadosok szombat délelőtt 10 órától hagyják el a rijádi bivakot, és egyenesen elindulnak az Al Duwadimi felé vezető útszakaszon.

Január 8-án, vasárnap a 8. szakaszt az átütemezett, azaz a 345 kilométeresre csökkentett, eredetileg a hetedik napra szánt speciálszakaszon tartják meg.

A döntés nem érinti a többi kategóriát, tehát a hetedik szakaszon az autó- és kamion kategóriák, valamint a DakarClassic versenyzői elindulnak.

A motoros mezőnyben pénteken Gyenes Emánuel a 39. helyen ért célba, összetettben a 34. helyen áll, a Rally2-es mezőnyben a 15.

Saghmeister Gábor a pénteket a 98 helyen fejezte be, összetettben a 94. a szabadkai motoros.

A Dakar motoros értékelését a Husqvarnával versenyző Skyler Howes vezeti, előnye 3 perc 31 másodperc a KTM versenyzője Toby Price előtt. A harmadik helyen szintén egy KTM motoros, Kevin Benavides áll, az ő hátránya 7 perc 1 másodperc.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss