2024. március 28. 12:18

KezdőlapTEREPRALLYMegérkezett a magyarok mentőcsomagja a Dakarra

Megérkezett a magyarok mentőcsomagja a Dakarra

-

A Qualisport Racing csapata a rijádi táborban várta a Scania Qualisport Hyena motorjának javításához szükséges alkatrészeket. A mentőcsomag megérkezett, a javítás után a pihenőnapot követően folytathatja a Dakart a magyar kamionos csapat.

Nem volt egyszerű, de sikerült! Szombatról vasárnapra virradóra befutott a rijádi táborba a várva várt mentőcsomag, amelynek tartalmát felhasználva Ács László fedélzeti szerelő-főkonstruktőr és a szervizcsapat megpróbálja kijavítani a Scania Qualisport Hyena hajtóművét. Az alkatrészek szállításának feladatát a Qualitrans-Cargo Kft. munkatársa, Vincze Tibor vállalta magára, aki a dunaszentbenedeki főhadiszállásról indulva kalandos körülmények között jutott el Szaúd-Arábiába. A táborban a csapat készenlétben állva várta a pakkot, hogy azonnal nekiláthassanak a javítási munkálatoknak.
Amennyiben a feladatot sikeresen elvégzik, a Qualisport Racing számára a „Dakar Experience” értékelés jelenti a megoldást. Azok az egységek, akik valamilyen gond miatt kénytelenek félbeszakítani a világ legnehezebb terepralifutamát, de van lehetőségük a folytatásra, a következő három szakaszon belül még visszaállhatnak a mezőnybe. Ilyen esetben narancssárga rajtszám kerül a járműre, az érintettek nem rajtolhatnak a kategória első 25 helyezettje között és egy külön értékelésbe kerülnek.
foto: Qualisport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss