2024. április 26. 07:18

KezdőlapTEREPRALLYRoss Branch nyert a Dakar 8. napján, Klein egy buta hiba miatt...

Ross Branch nyert a Dakar 8. napján, Klein egy buta hiba miatt veszítette el az első helyet

-

Ross Branch az egész hetes szenvedés után végre megszerezte idei első Dakar szakaszgyőzelmét. A nyolcadik napon Daniel Sanders lett a második, Mason Klein pedig már csak harmadikként ért a táborba.

Ross Branch remek motorozással nyerte meg a 346 kilométeres speciálszakaszt és utána a 476 kilométeres összekötő sem fogott ki rajta, így megszerezte a Hero második Dakar szakaszgyőzelmét.

„Szörnyű hét volt ez számunkra. Vissza kellett jutnom a csúcsra nemcsak magam, hanem a csapat miatt is. Olyan keményen dolgoztak. Elkövettem néhány apró hibát, de remélhetőleg a ranglista élén maradhatunk, amíg ma az összes srác be nem fejezi. Szerettünk volna az élen lenni a rally végén, de sajnos ez az idő elmúlt.

Kifogytunk az üzemanyagból, ami teljesen váratlan volt és senki sem hibázott. Ma tökéletesek voltunk, és csak ez számít. Most együtt fogok dolgozni a csapattal, egyik napról a másikra, és gondoskodom arról, hogy a motor tökéletes legyen a W2RC szezon hátralévő részére. Dolgozunk tovább” – mondta Ross Branch a célban, és ekkor még nem tudta, hogy a mögötte jövők sem gyorsabbak nála.

A botswanai motorosra Mason Klein jelentette a legnagyobb veszélyt, aki 1 perc 33 másodperccel volt lassabb nála a szakasz céljában. Azonban mire a táborba ért ez 3 perc 33 másodperc lett, mert Klein gyorsan hajtott a közúti részen, és ezért 2 perc büntetést kapott. A második helyébe került ez neki, mert ezzel Daniel Sanders is megelőzte, de ami fájóbb, hogy a büntetéssel lecsúszott az összetett első helyéről is. A jókedvét azonban nem veszítette el Klein, a célban azt mondta, hogy kétszer kellett pisilnie a speciál alatt és ez az időveszteség okozta a hátrányt amivel megelőzte őt Branch.

Nyolc nap után így az a Skyler Howes vezet, akinek pocsék lett a nyolcadik szakasz, csak a 19. helyen ért be, negyedórás hátránnyal. Ez azt is jelenti, hogy a pihenőnap előtt összerázódott a mezőny, Howes mögött holtversenyben egyaránt 1 perc 13 másodperces hátránnyal áll Klein és Kevin Benavides. Sőt, az első hat helyezett 4 percen belül van, így a második hétre is izgalmas lesz a motorosok versenye.

A magyarok közül Gyenes Emánuel 34. lett, háromnegyedórás hátránnyal ért célba, összetettben pedig szintén 34. helyen van. A video végén pedig az is megtudtuk, hogy Mani nem szeret egyedül beszélni…:-)

Saghmeister Gábor a 98. helyen ért célba vasárnap, a pihenőnapot a 93. pozícióban várja.

A nyolcadik nap eredménye: 1. Branch 3:46:18, 2. Sanders +3:15, 3. Klein +3:33, 4. Quintanilla +6:29, 5. Van Beveren +6:35, 6. Dochety +8:00

A Dakar állása nyolc nap után: 1. Howes 30:33:16, 2. K. Benavides +1:13, 3. Klein +1:13, 4. Price +2:58, 5.  Quintanilla +3:45, 6. Van Beveren +3:49

Price
Toby Price – foto: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool

Friss