2024. április 19. 06:32

KezdőlapTEREPRALLYMeglepetés a kamionoknál: egy Renault nyerte a szakaszt

Meglepetés a kamionoknál: egy Renault nyerte a szakaszt

-

Pascal De Baar nyerte a Dakar 10. szakaszát a kamionos mezőnyben. A Riwald csapat Renault-val versenyző kamionosa Michel Van Den Brinket és Janus Van Kasterent előzte meg.

A győzelem bele illett a De Baar által mutatott tendenciába, mert a rutinos holland a hatodik szakasz óta napról napra jobb eredményeket produkál. A 16. Dakarján induló kamionos úgy tűnik a sivatagban érzi igazán jól magát, a mai gyors dűnés szakaszon megszerezte pályafutása második szakaszgyőzelmét. Az első sikere még 2016-ban volt, akkor a verseny végén hatodik lett. Ennél jobb helyen most sem végezhet, mert a 12. helyen áll 28 órás hátránnyal, de a keddi szakaszgyőzelem már emlékezetessé teszi számára a 45. Dakar Rallyt.

A dobogóért is nagy csata folyt, a negyedik Macik is csak 11 másodperccel volt lassabb mint a harmadik Van Kasteren.

Az összetettben vezető Aleš Loprais a bivakban értesült arról, hogy egy olasz néző halálát okozó baleset részese volt kedden, és az ilyen esetekben szokásos kivizsgálás miatt nem tudott elrajtolni a szakaszon.

Kovács Miklósék a 16. helyen értek célba a Qualisport Saniájával, 56 perc volt a hátrányuk.

A 10. nap eredménye: 1. De Baar 2:09:46, 2. Michel Van Den Brink +0:22, 3. Van Kasteren +1:12, 4. Macik +1:23, 5. Martin Van Den Brink +4:39, 6. Valtr +17:39

Kasteren
foto: Team De Rooy

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss