2024. április 26. 21:46

KezdőlapTEREPRALLYMartín Macik nyerte az utolsó előtti szakaszt, a második helyre lépett

Martín Macik nyerte az utolsó előtti szakaszt, a második helyre lépett

-

Martín Macik továbbra is mindent belead, sokadszorra támad fel a Dakaron, és megnyerte a 154 kilométeres utolsó előtti szakaszt. Az összetettben ezzel már a második, mert Martin Van Den Brink rengeteg időt veszített.

A Dakar esetében fokozottan igaz, hogy csak a célban dőlhet hátra egy versenyző. Martin van den Brink tegnap még majdnem egy órával Martin Macik előtt volt a második helyen, és úgy tűnt semmi sem veszélyezteti az idei dobogójukat. A holland ma már az első ellenőrzőpontnál több mint 27 percet bukott, aztán az 59-es kilométernél egy mechanikai hiba miatt megállt. Először arra számított, hogy egy óra múlva újraindulhat, de cikkünk írásakor már majdnem két órája vesztegel.

Martin Macík ezt nem tudta, jött a szokásos tempójában, gondolván hogyha már nem nyerhet a végén, akkor legalább szakaszgyőzelmeket szerezzen. Be is gyűjtötte a harmadikat, azt pedig csak a célban tudta meg, hogy ezzel már a második helyen áll.

A versenyben vezető Janus Van Kasteren 3 perc 25 másodperccel a cseh mögött ért célba, ezzel egy és negyedóra előnye maradt az utolsó napra, de ahogy a csapattárs Van Den Brink példája mutatja, a zárónapon sem dőlhetnek hátra, akkor is vár rájuk 136 kilométernyi speciál.

Sajnos Kovács Miklósék nem tudták befejezni a mai napot. A nyomkövető rendszer szerint már az eleján sokat álltak, aztán pedig egyenesen kijöttek a pályáról és elindultak a tábor felé.

A 13. nap eredménye: 1. Macík 3:02:43, 2. Van Kasteren +3:25

A Dakar állása: 1. Van Kasteren 52:38:58, 2. Macík +1:16:42

 

Dakar
foto: FOTOP/Team De Rooy

Friss