2024. április 25. 13:55

KezdőlapTEREPRALLYDakar: a győztesek nyilatkozatai

Dakar: a győztesek nyilatkozatai

-

Kevin Benavides a motorosoknál, Nasser Al-Attyiah és Mathieu Baumel az autósoknál, a Janus Van Kasteren – Darek Rodewald – Marcel Snijders trió a kamionosok közt nyerte a 45. Dakar Rallyt. A győztesek nyilatkozatai a célból.

„Ma reggel üres volt a fejem, kivéve a szakasz minden egyes kilométerét, 0-tól 136-ig. Hihetetlen, hogy megszereztem a győzelmet ennek a teljesen őrült Dakarnak a végén, méghozzá ilyen kis különbséggel. Én vagyok az első aki két különböző motormárkával tudott nyerni, és erre nagyon büszke vagyok” – mondta Kevin Benavides. Az argentin 12 másodperces hátrányban volt reggel, de fordított, és 43 másodperces előnnyel nyerte meg a Dakart a csapattárs Toby Price előtt.

Benavides
Kevin Benavides – foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Most értünk célba, és nagyon boldog vagyok. Nehéz Dakar volt mindenkinek. Őrület, hogy sikerült megvédeni a címemet. Nagyon örülök, hogy ötször nyertem, Mathieu pedig négyszer… Bocs, Mathieu! Nagyon tisztelem Arit, még mindig a példaképem. Mindig egyre többet akarok nyerni, most pedig meg akarom védeni a világbajnoki címemet. Nem kellett őrülten támadnunk. Sikerült átvészelnünk a második hetet, és a végén megnyerni a Dakart, ez az, ami igazán számít” – mondta Nasser Al-Attiyah, aki ezzel ötszörös Dakar győztes lett.

Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah – foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

„Nem könnyű, állandóan teljes gázzal kellett mennünk. A múlt héten mindenkinek voltak problémái, és nekünk is. Tizenöt percet veszítettünk, mert elfogyott az üzemanyag. Sikerült a végéig kézben tartanunk a versenyt, és nagyon boldogok vagyunk. Három nappal a vége előtt építettük ki a különbséget, amikor 30 perccel nyertünk a többiek előtt” – nyilatkozta Janus Van Kasteren.

Kasteren
Janus Van Kasteren – foto: A.S.O./F.Le Floc’h/DPPI

 

Friss