2024. április 25. 16:31

KezdőlapTEREPRALLYA Toyota elnöke is elégedett a Dakar eredménnyel

A Toyota elnöke is elégedett a Dakar eredménnyel

-

A Toyota Dakar sikere után a Toyota Motor Corporation első embere Akio Toyoda elküldte szokásos köszöntőjét a csapatnak és elmondta gondolatait a 45. Dakarral kapcsolatban.

Akio Toyoda az alábbi nyilatkozatot tette a csapat hivatalos sajtóanyagában:

„Három GR DKR Hilux T1+ a TOYOTA GAZOO Racingből, kettő a Team Land Cruiser Toyota Auto Body-tól és a Hino Team Sugawara HINO 600-asa egyaránt teljesítette a 16 napos Dakar Rallyt.

Gratulálunk mind a hat csapatnak a kemény 8500 km-es úthoz! Köszönjük minden szurkolónak a támogatást! Gratulálunk Nasser Al-Attiyah-nak és Mathieu Baumelnek, hogy sorozatban második éve megnyerték az összetett címet! Ez a 2022 végén elért első Tereprally világbajnokságon aratott győzelmet követően történt, ami önmagában is elképesztő teljesítmény volt.

Dakar hosszú, kemény útjain nagyon nehéz nyerni, ha nincs olyan autód, amelyet nemcsak könnyű vezetni, hanem megbízható és tartós is.

A Dakaron való folyamatos részvétel során a GR Dakar Hilux T1+ egyre jobb autóvá válik. Köszönjük a Hilux fejlesztésében nyújtott segítséget!

Gratulálunk a Team Land Cruiser Toyota Auto Body csapatának, a sorozatban elért tizedik győzelmükhöz a T2-es kategóriában. Gratulálunk Ronald Bassonak és Jean Michel Polatonak a ketegóriagyőzelemhez!

Akira Miura és Laurent Lichtleuchter nem tudta sorozatban harmadik győzelmét megszerezni, mert felborultak és sok időt veszítettek. Kicsit szomorú volt, de köszönöm, hogy teljesítették az első Dakart Land Cruiser 300 GR Sporttal! Hálás vagyok azon szerelők kemény munkájáért is, akik egy nap alatt megjavították a felborult Land Cruisert. Köszönöm minden szerelőnek is!

Kérem, engedjék meg, hogy megosszam az üzenetet, amelyet Akira Miura úr küldött nekünk a borulásuk után:

„A Land Cruiser egy olyan autó, amely bárhová el tud menni, és visszajön. Az idei Dakar nagyon kemény, és nem minden megy simán, de pontosan azért szeretném itt tovább fejlesztenia Land Cruiser 300-unkat, mert ez egy olyan kemény rally. A rally második felében még mindig vannak nehéz szakaszok, és mivel idáig eljutottunk, úgy gondoljuk, hogy nagyjából készen állunk a sokkal keményebb és nehezebb szakaszokra! Ez a szakasz lehetőséget ad a Land Cruiser 300-ban rejlő lehetőségek bemutatására, amelyben hiszünk és bízunk. A verseny második felében ismét a Dakar teljesítésére szeretnék koncentrálni.”

Akira Miura úr, aki egyben a Land Cruiser 300 fejlesztő pilótájaként is dolgozik, ezzel az érzéssel küzdött meg a Dakarral… Őszintén gondoltam, hogy a Land Cruiser elhivatottságuknak köszönhetően még jobb autóvá válhat.

Mi, a Toyota Motor Corporation továbbra is egyre jobb autókat gyártunk, hogy a Team Land Cruiser Toyota Auto versenyautói jövőre még magabiztosabban versenyezhessenek. Remélem, hogy a Team Land Cruiser Toyota Auto Body csapat továbbra is szembenéz a következő kihívással, miközben azt gondolja: „A következő év hozzon még keményebb és nehezebb szakaszokat!”

Tegyünk meg mindent „együtt” a 11. és 12. egymást követő győzelemért!” 

Olvasva a sorokat kissé meglepő, hogy milyen sokat folgalkozik az elnök a T2-es kategóriával. Itt kétségtelenül nagy eredmény, hogy sorozatban tizedik alkalommal nyertek, de azt is tudni kell, hogy a kategóriában hárman indultak, és a Nissannal rajtoló szaúdi páros már a hetedik szakaszon kiesett…. A levélből hiányoltuk viszont az újonc Moraes teljesítményének elismerését, de Lategan, De Villers és Yacopini is megérdemelt volna néhány gondolatot.

Al-Attiyah, Dakar
Nasser Al-Attiyah – foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Friss