2024. április 20. 11:49

KezdőlapTEREPRALLYAl Attiyah már a 2024-es olimpiára készül

Al Attiyah már a 2024-es olimpiára készül

-

Nasser Al Attiyah ötödik Dakar győzelme után már a 2024-es Párizsi nyári olimpiára igyekszik jól felkészülni, ahol szeretne ismét érmet szerezni. 

Nasser Al Attiyah az autóversenyzés mellett az 1990-es évektől skeet-lövőként is sportol. Sportlövészként 1994-ben debütált a világbajnokságon, majd 1996-ban az atlantai olimpián 15. helyet szerezte meg. Nyolc évvel később, Athénban már a negyedik helyen zárt, majd 2012-ben, Londonban már Katar első olimpiai érmes sportlövője lett bronzérmet nyerve. 

A katari sportoló most már a 2024-es, Párizsi olimpiára készül. 

“A Dakar-győzelem után a párizsi olimpián való jó szereplés a célom – mondta Nasser Al Attiyah a The Peninsula lapnak. – Az olimpiára való felkészülés már megkezdődött számomra. Párizs lesz a hetedik olimpiám, a jó szerepléshez azonban még kemény munka vár rám. Olaszországban két hónapos edzőtáborunk lesz, majd elindulok az Ázsia Játékokon, az Ázsi Bajnokságon és az Arab Bajnokságon is.” 

Al Attiyah egyike azon hat sportlövőnek, akinek sikerült elérni egy versenyen a maximális 150-es pontszámot, ez a 2012-es Ázsia Bajnokságon töntént meg, mely előtt még a Dakaron versenyzett, majd azért, hogy részt vegyen a sportlövő bajnokságon kiállt a Dakarról. Ezt azonban csak 2021-ben vallotta be. 

Az 52 éves katari sportoló a 2020-as olimpiára, melyet 2021-ben rendeztek a járvány miatt, nem jutott ki, miután a világbajnokságon csupán bronzérmet szerzett és a kvalifikációhoz aranyra lett volna szükség. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss