2024. április 27. 02:01

KezdőlapTEREPRALLYKis híján végzetes balesete után visszatérne a Dakarra

Kis híján végzetes balesete után visszatérne a Dakarra

-

A 2021-ben kis híján végzetes balesetet szenvedett CS Santosh motorjával, azonban az indiai versenyző már a Dakarra való visszatérést tervezi. 

38 évesen, a 2021-es Dakaron súlyos balesetet szenvedett Chunchunguppe Shivashankar Santosh, aki egy sziklának csapódott, ami után eszméletlen állapotban találta meg Paul Spierings motoros. Miután az indiai versenyző szíve is megállt, az amerikai versenyzőnek meg kellett próbálnia társát újraéleszteni, ami végül sikerrel járt. 

A kórházban orvosai mesterséges kómába helyezték CS Santosht egy hétre. A versenyző később kettős láttásban szenvedett, újra kellett tanulnia motoros funkcióit, valamint egyáltalán nem emlékezett a 2021-es Dakarra. Miközben elkezdte hosszú rehabilitációját depressziós lett. 

“Az első napokban úgy éreztem, hogy meghalt addigi énem – mondta CS Santosh a Vaishali Dinakarannak. – Nagy örömet jelentett, amikor a depresszióra szedett gyógyszerek elkezdtek hatni. Újra felfedeztem a valódi önmagam.” 

2022 áprilisában Santosh jelen volt felügyelőként az indiai Red Bull Ace of Dirt versenyen, melyet 2020-ban hoztak létre. A rendezvény visszahozta az indiai motoros versenyzési kedvét és most már a 2024-es Dakaron való részvételt tervezi. 

“Be szeretném fejezni az utam. A Dakar nem egy verseny, hanem az életem része. 2024-ben szeretnék ismét rajthoz állni és befejezni azt az utat, melyet elkezdtem.” 

CS Santosh 2015-ben vett részt először a Dakaron, legjobb eredményét pedig három évvel később érte el, amikor 34. lett a motoros mezőnyben. 

Friss