2024. április 18. 03:36

KezdőlapTEREPRALLYÍgy nézett ki a célban Al-Attiyah autója - nem tudja folytatni

Így nézett ki a célban Al-Attiyah autója – nem tudja folytatni

-

Az Abu Dhabi Desert Challenge harmadik napján a cél előtt 10 kilométerrel borult fel Nasser Al-Attiyah és Mathieu Baumel. A páros ugyan célba ért és vezet a versenyen, de nem tudják folytatni.

A katari versenyző szerencséje a Dakaron és a vb második fordulójának első két napján is kitartott, de a harmadik napon a cél előtt 10 kilométerrel komoly tempónál hatalmasat estek.

A baleset kísértetiesen emlékeztet Carlos Sainz Dakaron elszenvedett balesetére, ám a toyotás páros autója csak egy kisebb ugrató után fordult át az orrán, így megúszták sérülés nélkül, sőt folytatni tudták a versenyt. Az időveszteség sem volt nagy, mert így is megnyerték a szakaszt, de síszemüvegben értek be a célba, mert a szélvédő is kitört.

AL-Attyiah
foto: Toyota Gazoo Racing
AL-Attyiah
foto: Toyota Gazoo Racing
AL-Attyiah
foto: Toyota Gazoo Racing

A táborba visszaérve az FIA illetékesei megvizsgálták az autót és megállapították, hogy a bukócső is sérült. A csapat azonban azt a közleményt adta ki, hogy a javítás lehetetlen, ezért az összetettben majd fél órával vezető párosnak fel kell adnia a versenyt.

AL-Attyiah
foto: Toyota Gazoo Racing

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss