2024. április 20. 07:33

KezdőlapTEREPRALLYPeterhansel újra motorral indul

Peterhansel újra motorral indul

-

24 év szünet után újra két keréken versenyez egy tereprally versenyen Stephane Peterhansel. Mr. Dakar a Morocco Desert Challenge-en indul, természetesen Yamahával.

Stephane Peterhansel 1999-ben váltott mororról autóra, úgy, hogy ekkor már hatszoros Dakar győztes volt a Yamahával. Hét diadalt aratott négy keréken is, de ezt már három márka, a Mitsubishi, a Mini és a Peugeot csapat színeiben szerezte. Az Audival is ez lesz a célja, ám mivel az ingolstadtiak a Dakar után ebben az évben nem indulnak a tereprally vb futamain, Mr. Dakarnak bőven van szabadideje. A kalandokból viszont sosem elég, így 57 évesen újra motorral nevezett a marokkói versenyre.

A kilnecvenes évek sikerei után ismét Yamahával vág neki a sivatagnak. Egy Yamaha Ténéré 700-assal áll rajthoz, a Ténéré Spirit Expérience kategóriában, amelyet elsősorban az újoncok számára hoztak létre. Az nem kérdés, hogy az indulóknak életreszóló élmény lesz, hogy a legendával azonos kategóriában motorozhatják végig a versenytávot.

A feladat még akkor sem lesz egyszerű, ha nem az élmezőnyben indul Peterhansel. A nyolc szakaszból álló verseny második napján már 360 kilométer lesz a speciálszakasz, a harmadik nap lesz a leghosszabb, 403 kilométer speciállal. Érdekesség, hogy csak az első két napon lesznek összekötők, a harmadik naptól kezdve a tábor kapujától a következő táborhely kapujáig tart a versenynap. A Morocco Desert Challenge április 30-án Merzougában ér célba.

Peterhansel csapatának vezetője a felesége Andrea Peterhansel és Marc Bourgeois lesz.

Audi Marokkó
Stéphane Peterhansel – foto: Audi Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss