2024. április 20. 07:36

KezdőlapTEREPRALLYMagyar résztvevőkkel kezdődik a Tereprally Eb

Magyar résztvevőkkel kezdődik a Tereprally Eb

-

Az öt versenyből álló Tereprally Eb a hétvégén elkezdődik. A háromnapos spanyolországi Baja TT Dehesa de Extremadura versenyen magyarok is indulnak.

A szezonnyitót követően júniusban Görögországban folytatják a versenyzők, majd a Hungarian Baja következik augusztusban. Szeptemberben Portugália a negyedik állomás, majd októberben Törökország zárja az Eb futamok sorát.

A spanyol versenyen a T1 kategóriában indul a Székesfehérvár Rallyn győztes Csucsu – Mesterházi Márk páros is, ők mind az öt Eb versenyen elindulnak az új Toyota Overdrive Hilux-szal. Szintén nevezett a spanyol versenyre a Mészáros Lőrinc – Szőke Nikolett duó a Ford F-150-nel. Csucsu édesapja is rajthoz áll, Lukács Andrásnak Palotai Zoltán navigál, a versenyautójuk pedig a Fehérváron látott fehér Hilux, amivel Csucsuék tavaly megkezdték  tereprally pályafutásukat.

A T4-esek közt Molnár Balázs és Molnár Gabriella nevezett a BRP Can Am Maverick
XRS Turbo-val, így a 83 fős FIA mezőnyben összesen négy magyar párosnak drukkolhatunk.

Az indulók közt ott lesz Krzysztof Hołowczyc, Benediktas Vanagas is, és persze a spanyol és portugál menőkkel is meg kell küzdeniük a magyaroknak.

A Spanyolország délnyugati részén, Portugáliához nagyon közel rendezett verseny pénteken a shakedownnal rajtol, majd a versenyközpont Badajoz környékén a Guadiana folyó mellett jelölték ki az első gyorsaságit. Ezt követi az ünnepélyes megnyitó Badajoz főterén.

Szombaton 339 kilométer, vasárnap 130 kilométer speciálszakaszt kell teljesíteni, így a verseny speciáljainak össztávja 500 kilométer lesz, a teljes táv pedig 966 kilométer.

c
foto: Baja Satu Mare/Pataky Péter

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss