2024. április 26. 14:01

KezdőlapTEREPRALLYCsucsu jól kezdett a Tereprally Eb-n

Csucsu jól kezdett a Tereprally Eb-n

-

A kvalifikációval indult a Tereprally Eb szezonnyitója Spanyolországban. A Baja TT Dehesa Extremadurán Csucsuék a T1 kategória hatodik idejét érték el, alig 4 másodperccel voltak lassabbak a leggyorsabb párosnál.

Az alig hat kilométeres, gyönyörű környezetben zajló kvalifikáció persze nem dönt semmiről, hiszen a következő két napban 500 kilométer vár a mezőnyre, a párosok mégis odatették magukat. Az első három pozíciót a helyi menők vitték, mögöttük negyedikként a Dakaron már tíz alkalommal elrajtoló Benediktas Vanagas végzett. Abszolút ötödik helyre egy T3-as Yamahával a gyári támogatott Joao Ferreira férkőzőtt be, majd a hatodik az a Krzysztof Holowczyc lett, akit szintén nem kell bemutatni tereprallys körökben. Csucsuék mindössze egyetlen tizedmásodperccel voltak lassabbak a lengyel páros BMW X3-asánál, ezzel a T1 kategória hatodik helyén értek célba Mesterházi Márkkal.

A kategória 25. helyét szerezte meg Lukács András és Palotai Zoltán, a 26. hely pedig a Mészáros Lőrinc – Szőke Nikolett duóé lett. A T4 kategóriában induló Molnár Balázs – Molnár Gabriella duó a T4 kategóriában ötödik lett, összetettben a 47. helyen értek célba.

A motorosok között az Eb értékelésben hetedik lett a KTM-mel versenyző Lukács Ákos.

A kvalifikációs szakasz élő közvetítése:

Friss