2024. április 26. 23:17

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah nyerte a Sonora Rally első napját

Nasser Al-Attiyah nyerte a Sonora Rally első napját

-

170 kilométeres speciálszakasszal kezdődött a Tereprally világbajnokság harmadik versenye, a mexikói Sonora Rally.

Nasser Al Attiyah nyerte az első szakaszt a Toyotával, a katari harmadikként rajtolt és végig vezetett. Guerlain Chicherit, aki szinte a teljes speciálon a második volt, egészen 20 km-rel a cél előttig tartotta magát, végül harmadik lett. Ennek sem örülhetett, mert 3 perc büntetést kapott egy gyorshajtásért, így végül ötödikként fejezte be az első napot. Yazeed Al Rajhi a másik Toyotával a második helyet szerezte meg, mindössze 27 másodperccel a világbajnok mögött. A bajnokságban vezető Sébastien Loeb elsőként ment a pályára, így nem csoda, hogy egész nap a negyedik helyen autózott, 2 perc 42 másodperccel a katari mögött ért célba, és Cicherit büntetésének köszönhetően lett harmadik. Sebastien Halpern a Minivel lett a negyedik, 3 és fél perccel volt lassabb Al-Attiyahnál.

Az első napon kiosztott részpontokkal AL-Attiyah két pontot faragott hátrányából Loeb mögött, az elsőségért 5 pontot kapott, Loeb viszont csak hármat a harmadik helyért.

Loeb
Sébastien Loeb – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosknál Toby Price hiába nyerte meg a prológot, a 40. kilométernél egy navigációs hiba miatt sokat veszített. A szakaszt Tosha Scharein nyerte Hondával. Ez volt az első  gyorsasági szakasza amit megnyert a világbajnokságon. A spanyol mindössze 6 másodperccel vezet Daniel Sanders előtt. Pablo Quintanilla a harmadik lett 41 másodperces hátránnyal.

Sunderland
Sam Sunderland – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Friss