2024. április 26. 20:51

KezdőlapTEREPRALLYLoeb visszavágott Mexikóban - már vezet a versenyen

Loeb visszavágott Mexikóban – már vezet a versenyen

-

A Sonora Rally első napját Nasser Al-Attiyah nyerte, a második napon azonban már Sebastien Loeb volt a leggyorsabb. A világbajnokságon vezető Loeb az összetettben is átvette a vezetést, ám mindössze 3 másodperca  különbség a két rivális között.

A szakaszt a nézők biztonsága érdekében később indították és lerövidítették, Nasser Al-Attiyahnak mégsem lett könnyebb a dolga. A katari elsőként indult, és sokáig a harmadik helyen haladt. A szakasz végén azonban Guerlain Cicherit visszaesett, ezzel Loeb 2’45” előnnyel nyerte a Sonora Rally második szakaszát Nasser Al Attiyah előtt. A harmadik 3’13” hátránnyal Marcos Baumgart lett, mögötte 20 másodperccel érkezett Cristian Baumgart, ők mindketten Prodrive Hunterrel indultak. Guerlain Chicherit majdnem négyperces hátrányba került és ötödik lett, ezzel négy Prodrive pilóta került a nap legjobb öt versenyzője közé.

Az összesített tabellán a világbajnokság éllovasa mindössze három másodperc előnnyel állt az élre Al-Attiyah előtt. Chicherit 4’57” hátránnyal a harmadik, Yazeed Al Rajhi több mint 9 perc hátránnyal fejezte be a szakaszt a 15. helyen, és ezzel 6’49” hátránnyal az ötödik helyre esett vissza Sebastian Halpern Minije mögé.

A vb értékelésben Loeb 5 pontot kapott a második napi eredményér, Al-Attiayh 4-et, így a francia előnye 15 pont.

Al-Attyiah
Nasser Al-Attiyah – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál Daniel Sanders 1’15”-vel nyert az első napi győztes Tosha Schareina előtt. A GasGas versenyzője 21 másodperccel vette át az összesített vezetést a világbajnoki pontversenybe nem nevezett Schareina előtt.

Skyler Howes számára véget ért a verseny, a 18. kilométernél esett és annyira megsérült a válla, hogy nem tudta folytatni. Sam Sunderland is feladta a versenyt, a világbajnok a 24. kilométernél ment túl gyorsan egy gyors jobbosba és esett. Saját lábán tért vissza a bivakba, de a térdén és az orrán komoly horzsolásokat szenvedett.

Toby Price, Ross Branch és Pablo Quintanilla követte az első kettőt, de a tempójuk nem közelítette meg a két fiatalét. Az összetettben Quintanilla a harmadik, majdnem öt perc hátránnyal, Luciano Benavides közel 7 perces lemaradásban a negyedik, Walkner pedig 16 másodperccel követi őt az ötödik helyen.

Sanders
Daniel Sanders – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 

 

 

Friss