2024. április 19. 10:21

KezdőlapTEREPRALLYHalálos balesetet szenvedett egy navigátor a Morocco Desert Challenge-en

Halálos balesetet szenvedett egy navigátor a Morocco Desert Challenge-en

-

Laurent Lichtleuchter, a Dakar-rali T2 kategóriájának kétszeres győztes navigátora a  Morocco Desert Challenge szakaszán egy balesetben életét vesztette. 

A baleset a verseny negyedik szakaszának 54. kilométerénél történt, amikor Lichtleuchter és Patrice Garrouste 237-es rajtszámú Polaris RZR-jének jobb oldalába 140 km/órás sebességgel a ütközött egy másik autó, amely a nagy porban nem látta őket. Az ütközés olyan heves volt, hogy autójuk szinte azonnal lángba borult, Lichtleuchter pedig azonnal meghalt.

A pilóta Patrice Garrouste égési sérüléseket szenvedett, de időben kimenekült az autóból.

Ez egy nagyon szomorú hír, és mélységesen gyászolunk” – mondta Marco Piana, Lichtleuchter Xtremeplus csapatának tulajdonosa. „Egy kedves barátunkat veszítjük el, aki húsz évig az Xtremeplus család tagja volt. Nincsenek szavak, amelyekkel kifejezhetnénk ezt a veszteséget. Gondolataink és részvétünk a családjának szól. Három gyönyörű gyermeket hagy hátra.”

Lichtleuchter veterán navigátor volt, aki 2009 óta versenyzett a Dakar Rallyn teherautókkal és autókkal, és az elmúlt évtizedben nagyrészt a Toyotának dolgozott. Ő és Peter Jerie megnyerték a 2015-ös argentin Desafío Guarani-t és a Dakar Series bajnokságát. 2016-ban Akira Miurával a második helyen végzett a Silk Way Rallyn.

A Miura/Lichtleuchter páros 2018-ban, 2021-ben és 2022-ben is megnyerte a Dakar-rali T2 kategóriáját. A 2023-as versenyen a TLC-s csapattársaival, Ronald Bassóval és Jean-Michel Polatóval csatáztak, és a második helyen végeztek, bár tizenötből tizenegy szakaszgyőzelmet szereztek.

Nem jutok szóhoz” – mondta Miura. „Ő a legjobb barátom és olyan, mintha a testvérem lenne. Nem tudom elhinni, hogy most…”

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss