2024. április 20. 03:39

KezdőlapTEREPRALLYLoeb navigátora megsérült - Al-Attyiah felzárkózhat

Loeb navigátora megsérült – Al-Attyiah felzárkózhat

-

A Sonora Rally harmadik szakaszát Yazeed Al Rajhi nyerte Sebastian Halpern és Nasser Al-Attiyah előtt. Sebastien Loeb egy árokba esett Prodrive Hunterével, a navigátor Fabian Lurquin válla eltört, emiatt fel kellett adniuk a versenyt.

„Sébastien Loeb navigátorának Fabian Lurquin vállának további orvosi vizsgálata során kiderült, hogy a belgának kisebb törés van a jobb vállában. Ez sajnos azt jelenti, hogy ő és Sébastien nem tudja folytatni a Tereprally Világbajnokság Sonora Rally fordulóját, és a bajnokságot vezető BRX Hunter sajnálatos módon visszalépett” – állt a Bahrain Raid Xtreme közleményében.

Loebék mindössze 12 kilométerig jutottak a harmadik versenynap 350 kilométeres speciálszakaszán, amikor egy árokba hajtottak és felborult a versenyautójuk.

A napot Yazeed AL Rajhi nyerte, az előző napi fékproblémák után remekül ment a Toyotával, a szakasz első harmadán megelőzte az addig vezető Chicheritet és 3’09” előnnyel nyert Sebastian Halpern előtt. A végén még Al-Attiyah is megelőzte a franciát, harmadik lett, Cicherit pedig közel öt perc hátránnyal a negyedik helyen ért célba.

Összetettben Al-Attiyah állt az élre, előnye 2’51” Al Rajhi előtt, Halpern pedig 5 perc hátránnyal a harmadik. Cicherit a dobogóért küzd, 37 másodpercre van Halperntől.

Al Attiyah
Nasser Al-Attiyah – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál a tegnapi naphoz hasonlóan Daniel Sanders futotta a leggyorsabb időt a versenyen, 46 másodperccel gyorsabb volt Price-nál. Sanders még 6’54” bónuszidőt is begyűjtött, amivel a nap győztese lett, előnye 6’38” Toscha Schareina, 6’40” Ricky Brabec és 7’40” Toby Price előtt. Ez elég volt ahhoz, hogy növelje előnyét az összesített tabellán. Schareinával szemben 6’59”, a harmadik Luciano Benavidesszel szemben pedig 15’11” előnye van. Price a negyedik 16’42”, Van Beveren az ötödik 17’17” hátránnyal.

A Sonora Rallyból még két versenynap van hátra, 248 és 139 kilométer speciálszakasszal.

Sanders
Daniel Sanders – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss