2024. április 20. 11:13

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah növelte előnyét Sonorában - újabb Prodrive esett ki

Nasser Al-Attiyah növelte előnyét Sonorában – újabb Prodrive esett ki

-

Nasser Al-Attyiah nyerte a Sonora Rally negyedik napját és növelte előnyét az összetettben. A motorosoknál Toby Price nyerte a szakaszt.

Kisebb káosszal indult a 248 kilométeres Pansco körüli hurokszakasz, mert a 76. kilométernél egy rossz bejegyzés miatt több motoros is eltévedt. Köztük volt Adrien Van Beveren, Kevin Benavides, „Nacho” Cornejo és Pablo Quintanilla is, így a sztárokat is érintette a hiba.

A tévedést korrigálták, az elveszített időt jóváírták, de így is Toby Price nyert, 23 másodperccel a verseny legnagyobb meglepetését jelentő Tosha Schareina előtt. Luciano Benavides lett a harmadik 52 másodperces hátránnyal. Daniel Sanders már nem siet, negyedik helyen ért célba, de az összetettben így is maradt több mint 5 perc előnye Sacherina előtt, ám a spanyol nem nevezett a vb-re. A harmadik Luciano Benavides viszont igen, de neki közel negyed óra a hátránya, így ha Sanders nem hibázik a zárónapon, megnyeri a vb értékelést.

Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Az autósoknál Nasser Al-Attiyah szintén biztosra ment, Al Rajhira figyelt, de a csapatsorrend nyilvánvaló, ha Nassernek nincs gondja Al Rajhi nem veszi el tőle a győzelmet. A Prodrive Loeb előző napi kiesése után Guerlain Cicheritben bízhatott. A francia az élen állt, amikor meghibásodott alatta a Hunter. Az assistance segítségére volt szüksége, ezzel a dobogós álmok szertefoszlottak. A szintén Hunterrel versenyző brazil Marcos Baumgart még másodikként ért a táborba, ám 3 perc büntetést kapott és visszaesett a harmadik helyre, ezzel Al-Attiyah és Al Rajhi teljessé tette a Toyota sikerét.

Összetettben Al-Attyiah előnye 7’22” a csapattárs előtt, a harmadik Halpern pedig majdnem 13 perc hátrányban van a Minivel.

A pénteki zárónapon 139 kilométer vár a versenyzőkre.

Baciuska
Rokas Baciuska – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss