2024. április 26. 09:29

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attyah nyerte a Sonora Rallyt, vezeti a vb-t

Nasser Al-Attyah nyerte a Sonora Rallyt, vezeti a vb-t

-

A Sonora Rally zárónapján második lett, és összetettben megnyerte a versenyt Nasser Al-Attiyah és Mathieu Baumel. A páros a győzelemmel a világbajnokság élére állt. A motorosoknál Daniel Sanders nyerte a versenyt, a vb-n továbbra is Toby Price áll az élen.

A zárónapon Yazeed Al Rajhi volt a leggyorsabb az autós mezőnyben, egy perccel megelőzte Nasser Al-Attiyah-t és szakaszgyőzelemmel fejezte be a vb első mexikói versenyét. A katari nem bánkódott a második hely miatt, mert a versenyt 6 perc feletti előnnyel nyerte, amiért 30 bajnoki pontot kapott, plusz 21 pontot gyűjtött a szakaszokon. A második napon kieső Loeb-öt ezzel könnyedén megelőzte a bajnokságban, 136 pontjával magabiztosan vezet. Al Rajhi összesen 43 pontot szerzett Mexikóban amivel 106-ra növelte pontjainak számát és már második a vb-n. Loeb a kiesésével nullázott, 101 ponttal harmadik, és már csak két verseny van hátra a világbajnokság idei szezonjából.

Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál szintén sima volt a zárónap. Daniel Sanders 2’41” előnnyel nyerte a szakaszt és a versenyt is, ezzel harmadik vb indulásán megszerezte első futamgyőzelmét. 2022-ben és 2023-ban a Dakar nem sikerült neki, idei könyöksérülése miatt Abu-Dhabit is kihagyta, Sonorában azonban megmutatta tehetségét.

Az ötödik szakaszon Schareina lett a második, Luciano Benavides pedig a haramdik, mivel a dobogós helyen motorozó Price a végén hibázott a navigációban. Az összetettben is Schareina és Luciano Benavides szerezte meg a dobogós helyeket, Price pedig csak negyedik lett.

A vb pontverseny nagyon szoros, Price 62 ponttal vezet, Luciano Benavidesnek 55 pontja van, a Sonorában csak hatodik Adrien Van Beveren pedig 53 pontos.

Sonora
Tosha Schareina, Daniel Sanders, Luciano Benavides – foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Friss