2024. április 25. 14:45

KezdőlapTEREPRALLYÖtvenen neveztek a Riverside Bajára

Ötvenen neveztek a Riverside Bajára

-

Pénteken rajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Révész Tereprallye Országos Bajnokság következő futama, a Riverside Baja. A nyolcadik alkalommal rajtoló versenyen tér vissza a magyar mezőnybe a 2017-es bronzérmes Lónyai Pál, aki olasz navigátorával Marokkó sivatagja után a pápoci erdőkben szeretne minél eredményesebben szerepelni.

A verseny május 5-én, pénteken kezdődik és 6-án, szombaton ér véget. Az esti eredményhirdetést együtt tartják a 2022-es Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság díjkiosztójával.

A 2023-as Riverside Baján több, korábbi győztes is ott lesz a rajtnál. Amennyiben Miroslav Zapletal ismét nyerni tud, akkor a cseh versenyző zsinórban ötödik győzelmét aratva történelmet írhat. Ketten triplázhatnak is a motorosok közül, ugyanis ott lesz a mezőnyben az elmúlt két versenyen (2021. és 2022.) diadalmaskodó Bodor Róbert, illetve az első három versenyből kettőt (2014. és 2017.) megnyerő Hodola Richárd.

Az autósok közt nevezett a 2017-ben a harmadik helyen záró Lónyai Pál is Porsche Macanjával, ám ezúttal az olasz Filippo Ippolito diktálja majd neki az itinert. Mint a magyar pilóta elmondta, az idei szezont együtt csinálják végig. Elsősorban az FIA Világkupa-sorozatára koncentrálnak, de a Riverside Bajától kezdve valamennyi magyar bajnoki futamon is rajthoz szeretnének állni. Pápocra a marokkói sivatagból érkeznek, ahol az X-Raid csapat Yamaháját próbálták ki, ott Somfai Mátyás volt Lónyai navigátora.

„Nagyon szívesen jövünk el ide, mert ez a verseny különösen a szívemhez nőtt. Most a Macannal állunk rajthoz, sőt, a hazai futamokon is ezzel fogunk indulni, de a világkupa-futamokon még képlékeny minden. Egy biztos, ha nem jön közbe semmilyen technikai gond, akkor idén nagyon durva versenynaptárt teljesítünk majd – mondta Lónyai Pál.

Lónyai Pál
foto: Riverside Baja

A versenyző hozzátette, természetesen nem sétakocsikázni érkeznek a versenyre, így az első pillanattól kezdve nyomni fogja, ami a csövön kifér.

„Nagyon izgatott vagyok, hiszen ez a verseny lesz a premierem Magyarországon. Várom már a rajtot, és abban bízom, hogy Palival már a Riverside Baján megmutatjuk, mire képes a párosunk” – közölte Filippo Ippolito.

A versenyen  összesen 31 autó és 19 motor és quad áll rajthoz. Az évekkel ezelőtt elkezdett utánpótlásképzésnek köszönhetően ezúttal már öten indulnak az újoncok kategóriájában, a Challenge-ben.

Lónyai Pál
foto: Riverside Baja

Friss