2024. április 26. 13:56

KezdőlapTEREPRALLYCsucsu megállította Zapletalt a Riverside Baján

Csucsu megállította Zapletalt a Riverside Baján

-

Nem sikerült a barvúr Miroslav Zapletalnak, a 2018 óta veretlen cseh nem tudott ötödször is nyerni a Riverside Baján. A dobogó tetejére ezúttal Csucsu és Mesterházy Márk állt, a páros több mint hétprces előnnyel nyerte a versenyt Zapletalék előtt a T1 kategóriában.

Összetettben egy T4-es lengyel egység is megelőzte Zapletalékat, így Csucsu és Mesterházy Márk, három szakaszt megnyerve, 1:46 perccel előzte meg a lengyel Karol Lenkiewicz, Tomasz Janik párost, akik T4-es Can-Am Maverickkel versenyeztek. Harmadikként a korábbi négyszeres bajnoka, a Miroslav Zapletal, Marek Sykora duó végzett, ők 7:09 perccel maradtak el a győztestől. A T4 kategóriában a legjobb magyar a Molnár Balázs, Molnár Gabriella páros lett, akik ötödikként zárták a versenyt.

Csucsu
Fotó: Riverside Baja/Pataky Péter/Báles László
A quad kategóriában az élen a végig fantasztikus tempót diktáló szlovák Juraj Varga végzett, előnye a célban 15:16 perc volt Nyaka Zoltán előtt. Kanyó Bence felért a dobogó harmadik fokára. Sajnos a cseh Kristyna Vanková az utolsó szakaszon bukott, gyors orvosi ellátásban részesült, majd kivizsgálásra a szombathelyi kórházba szállították.
Fotó: Riverside Baja/Pataky Péter/Báles László
A motorosok közt zsinórban harmadik alkalommal nyert a szlovák Bodor Róbert, a második helyen a végig egyenletes teljesítményt nyújtó Jozef Král végzett (+20:11 perc), míg a harmadik helyre Lukács Ákos Tamás ért oda, aki 8.8 másodperccel maradt le a második helyről.
Fotó: Riverside Baja/Pataky Péter/Báles László

A Challenge kategória versenyzői valamennyien teljesítették a 2023-as Riverside Baját. Az ő esetükben nem a gyorsaság, hanem a megadott átlagidő, és azon a meghatározott sebesség betartása volt a feladat, utóbbi ezen a versenyen 50 km/h volt.

A legjobbnak a Kánnár Szilárd, Béres Dávid kettős bizonyult, míg a második helyen a Hári János, Hári Katalin végzett, a harmadik a Kollár Szabolcs, Kollár Dorottya páros lett.
Fotó: Riverside Baja/Pataky Péter/Báles László

Friss