2024. április 19. 20:08

KezdőlapTEREPRALLY350 kilométer szelektív lesz a Baja Satu Marén

350 kilométer szelektív lesz a Baja Satu Marén

-

Alig két hét múlva, június 8-10. között harmadszor rendezik meg a Baja Satu Marét, amely a Révész Terep-Rallye Nyílt Országos Bajnokság mellett a román bajnokság futama is lesz. Az előző két évhez hasonlóan várhatóan komoly nemzetközi mezőnyt láthatnak, akik ellátogatnak a határtól mindössze néhány kilométerre zajló versenyre.

A versenyközpontot ismét a nagykárolyi Károlyi-kastélyban alakítják ki, és a kastély körül található majd a szervizpark is, ahol testközelből meg lehet tekinteni a versenyjárműveket.

Újdonság viszont, hogy a városi Rally Show-t, amelyre június 9-én, pénteken este 19 órától kerül sor, és az első két szelektív szakaszt élőben közvetítik. A szervezők a magyar bajnokság és a verseny online felületein is közzéteszik a közvetítés linkjét, mint ahogy az összes nézői pont elérhetőségét is. Bár a nevezési időszak még tart, a szervezők annyit már most meg tudtak erősíteni, hogy a magyar mezőny mellett több neves külföldi indulót is várnak.

Baja Satu Mare
foto: Pataky Peter

“A pályák talaja homokos, a terepet itt-ott akácerdők tarkítják, így a versenyzőknek igencsak észnél kell lenniük. Azt hiszem, sikerült olyan pályát kijelölnünk, ami komoly kihívást jelent embernek és gépnek egyaránt” – mondta Csató Attila, a szervezőbizottság magyar vezetője. „A verseny össztávja több mint 450 kilométer, amelyből 350 kilométer lesz a mért szakasz.”

Az ünnepélyes rajtceremónia június 9-én, pénteken helyi idő szerint 14 órakor kezdődik a városközpontban, ezt követően pénteken két szelektív szakaszra és 19 órától a városi Rally Show-ra kerül sor. Szombaton további négy szelektív szakaszt teljesít a mezőny. A díjkiosztóra szombaton este 21 órától kerül sor a Károlyi-kastélyban.

Baja Satu Mare
foto: Pataky Peter

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss