2024. április 26. 04:17

KezdőlapTEREPRALLYErős mezőny lesz a harmadik Baja Satu Marén

Erős mezőny lesz a harmadik Baja Satu Marén

-

Öt országból mintegy hatvan nevezés érkezett a harmadik Baja Satu Maréra, köztük több bajnokkal és Dakar-menővel. A Révész Terep-Rallye Nyílt Országos Bajnokság harmadik futamát, amely a román bajnokságba is beleszámít, a románia Nagykároly térségében rendezik meg június 8-10. között.

Komoly mezőny gyűlik össze a hétvégén a romániai Nagykárolyban a Révész Terep-Rallye Nyílt Országos Bajnokság harmadik futamára, a rendezőkhöz mintegy hatvan nevezés futott be. Az indulók között ott találjuk többek között az eddigi két Baja Satu Mare győztesét, a Molnár Balázs – Molnár Gabriella párost (M1X3), a magyar bajnokságot jelenleg száz százalékos eredménnyel vezető Csucsu és Mesterházi Márk duót (Toyota Hilux), illetve a Dakar-menő és sokszoros magyar bajnok cseh Miroslav Zapletalt és szlovák navigátorát, Marek Sykorát (Hummer), de természetesen a motorosok és a quadosok is képviseltetik magukat.

A címvédők vadonatúj járművel készülnek a romániai versenyre, ráadásul kategóriát is váltanak, a T4 helyett a T4(nat) kategóriában állnak rajthoz. “Igyekszünk idén is jól szerepelni, de nagyon erős az idei mezőny, nem hiszem, hogy reális cél lehet az abszolút győzelem. Mivel ebben a kategóriában idén még nem mentünk, nincs pontunk, címvédő kategória bajnokként gyakorlatilag a mezőny végéről kell rajtolnunk, ami biztosan kihívás lesz, de megpróbáljuk kihozni belőle a legjobbat” – mondta Molnár Balázs.

Baja Satu Mare
foto: Pataky Peter

A bajnoki éllovas párosnak sem lesz könnyű dolga, de egészen más okból: Csucsu és Mesterházi Márk a Baja SatuMaréról egyenesen az Európa-kupa görögországi futamára utazik, ahol a nyitófordulóban elért nyolcadik helyük után komoly reményeik lehetnek.
Nagyon érdekes és nehéz verseny volt ez számunkra tavaly. Rendkívül vendégszerető és barátságos volt a közönség, már csak ezért is nagyon várjuk, hogy ismét ott versenyezhessünk. A görög verseny az Európa-kupa részeként a következő hétvégére esik. Ezt előre lehetett tudni, sikerült a csapat többi tagjának is szabaddá tenni magát, így az a tervünk, hogy két egymást követő hétvégén versenyzünk. Igaz, hogy korábban ilyet már csináltunk, Miskolcról utaztunk Korzikára, ám akkor más autóval indultunk. Ez egy izgalmas helyzet, számos buktató jöhet közbe, de bízunk benne, hogy az eddig fantasztikus Toyotánk most is velünk marad az utolsó időellenőrzőig” – vázolta helyzetüket Csucsu.

Csucsu
Fotó: Riverside Baja/Pataki Péter/Báles László

Az elmúlt két évhez hasonlóan a versenyközpontot ismét a határtól mindössze néhány kilométerre található Nagykároly központjában, a Károlyi-kastélyban alakítják ki, és itt lesz a szervizpark is, ahol testközelből meg lehet tekinteni a versenyjárműveket. Újdonság viszont, hogy a Városi Rally Show-t, amelyre június 9-én, pénteken este 19 órától kerül sor, és az első két szelektív szakaszt élőben közvetítik. A szervezők a magyar bajnokság és a verseny online felületein is közzéteszik a közvetítés linkjét, mint ahogy az összes nézői pont elérhetőségét is.

A verseny össztávja több mint 450 kilométer, amelyből 350 kilométer lesz a mért szakasz. Az ünnepélyes rajtceremónia június 9-én, pénteken helyi idő szerint 14 órakor kezdődik a városközpontban, ezt követően pénteken két szelektív szakaszt teljesít a mezőny, 19 órától pedig a Városi Rally Show-ra kerül sor. Szombaton további négy szelektív szakasz után 21 órakor tartják a díjkiosztót a Károlyi-kastélyban.

A verseny információi itt elérhetők. A nevezési lista itt található.

Csucsu
Fotó: Riverside Baja/Pataky Péter/Báles László

Friss