2024. április 28. 20:16

KezdőlapTEREPRALLYZapletal vezet a Hungarian Baja első napjának végén

Zapletal vezet a Hungarian Baja első napjának végén

-

A lengyel Miroslav Zapletal-Marek Sykora páros vezeti a prológ és a két gyorsasági szakasz után a Hungarian Baját. A második helyen Michal Maluszynski, a harmadikon a T3-as kategóriában versenyző belga Ghislain De Mevius várja a vasárnapot. A motorosoknál Stefan Svitko áll az első helyen.

Az elmúlt napok esőzései miatt hatalmas pocsolyákon is át kellett kelnie a mezőnynek, a változatos pálya alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát. Zapletalék előnye 4.5 másodperc, amit annak köszönhetnek, hogy a honfitárs Maluszynski 2 perces büntetést kapott. De Mevius 20 másodperces hátrányban van, és a negyedik Holowczyc is alig több mint egy perces hátrányban van. Csucsuéknak az első gyorsaságin gondjuk akadt, nem fejezték be a pályát, így tízórás hátrányban vannak. A legjobb magyar egység a T3 kategóriában induló Miklós Csaba – Horn Albert duó. A páros a 13. helyen áll, kategóriájukban a hatodikak.

Hungarian Baja
foto: Hungarian Baja/Pataky Péter/Báles László

A motorosknál Svitko fölényesen vezet, tíz perc az előnye a második Jan Brabec előtt. A legjobb magyar az ötödik helyen álló Hodola Richárd, ő 26 percre van Svitkótól.

Motorosok nyilatkozatai a nap végén
Stefan Svitko (1. hely): A második szakasz jobban sikerült, mert az elsőn még teljesen az itinerre kellett hagyatkoznom, a másodikon pedig már, miután elment az autós mezőny, sokkal jobban lehetett látni a nyomokat, így bátrabban húzhattam a gázt. Jó formában vagyok, nem estem el, nagyon élveztem ezt a napot!
Jan Brabec (2. hely): Két hibát is elkövettem a második szakaszon, nem voltak nagyok, de időt veszítettem miattuk, amiért csak magamat okolhatom. Összességében azonban nem lehetek elégedetlen, hiszen a Dakar óta ez az első versenyem, fel kellett épülnöm a bokatörésből, most pedig újra fel kell vennem a versenyzés ritmusát. Lépésről lépésre haladok, és ez a verseny nagyon jó tréning erre.
David Megre (3. hely): Az élmezőny nagy részéhez hasonlóan nekem is jobban sikerült a második szakasz, mint az első, megtartottam a harmadik helyemet, és nagyon kevés a hátrányom Brabeccel szemben, úgyhogy egy kicsit rá kell kapcsolni szombaton, hogy utolérjem!
Hodola Richárd (5. hely, a legjobb magyar): Három percet javítottam az első szakaszhoz képest, de ez úgy látszik kevés, mert az ellenfelek még többet gyorsultak. Továbbra is ötödik vagyok, és annyi mögöttem az üldöző, akik ráadásul nincsenek is messze, hogy hátrafelé is kell nézegetni, így holnapra az a cél, hogy legalább ezt a pozíciót megőrizzem.
Mohammed Al Balooshi (a világkupa éllovasa): Nagyon nehéz nap volt ez számomra. Hatalmas volt a por és sok a vízátfolyás, ami trükkössé tette a szakaszokat, de teljesítettem a távot, ami jó hír, itt vagyok a szervizparkban, és várom a holnapi napot. A legnagyobb kihívást maga a pálya jelentette számomra, a por, a víz és a kövek, ezt még tanulnom kell, és fejlődni ezen körülmények között. Ja, és jól jönne még egy kis plusz tempó is. Hozzá kell tenni, nekem az összképet kell néznem hiszen három futam van hátra a világkupából, aminek vezetem a pontversenyét, úgyhogy próbálok okosan motorozni, és persze húzni a gázt, amennyire lehet.
Hungarian Baja
foto: Hungarian Baja/Pataky Péter/Báles László

Friss