2024. április 28. 18:20

KezdőlapTEREPRALLYAL-Attiyah vezet Argentínában, Loebék csak jókivánságokat küldtek

AL-Attiyah vezet Argentínában, Loebék csak jókivánságokat küldtek

-

Toyota háziverseny lett a Tereprally-világbajnokság argentin fordulója, mert a Desafio Ruta 40-re a Bahrain X-Raid sem adta le a nevezését. Komoly ellenfél hiányában Nasser Al-Attiyah csak saját csapttársaival küzd, és az első nap után vezeti a versenyt.

 „Sajnáljuk, hogy nem vagyunk ott Sébastiennel és Fabiannal, de újult erővel térünk vissza a Marokkó Rallyra és a 2024-es Dakarra a BRX Prodrive Hunterrel, készen állunk a sivatagi szakaszokra, a hosszú napokra és ami a legfontosabb, a szoros versenyre mindenkivel” – így szólt a Bahrain X-Raid közleménye, és azt is hozzátették, hogy minden jót kívánnak a  versenytársaknak.

Pedig jó kis verseny lehetett volna, hiszen a tereprally elit hosszú évek után tért vissza Dél-Amerikába.

Ellenfél nélkül az első versenynapot könnyedén nyerte Nasser Al-Attyiah, Yazeed Al Rajhi pedig egyperces hátránnyal ért célba másodikként a 333 kilométeres hurokszakaszon La Rioja körül.

foto: Marcin Kin / Red Bull Content Pool

Sebastián Halpern a harmadik helyen végzett a Minivel, de közel 4 perc hátránnyal, míg Juan Cruz Yacopini több mint 10 perccel volt lassabb a győztesnél. A csata így háziversennyé alakult, Al-Attiyah és Al Rajhi az elsőségért és a vb első helyért is csatázik az év utolsó előtti fordulóján, ahol még négy szakasz és több mint 1000 kilométer szelektív vár a mezőnyre.

A motorosoknál viszont komoly a harc. Tosha Schareina 17 másodperces előnnyel nyerte a szakaszt Luciano Benavides és 1 perc 16 másodperces előnnyel Pablo Quintanilla előtt. Adrien Van Beveren, Michael Docherty és a bajnokságot vezető Toby Price volt a további sorrend, de Price hátránya is kevesebb mint négy perc.

foto: Marcin Kin / Red Bull Content Pool

Friss