back to top
2024. május 06. 21:16

KezdőlapTEREPRALLYKisebb meglepetés a Desafio Ruta második szakaszán

Kisebb meglepetés a Desafio Ruta második szakaszán

-

Juan Cruz Yacopini első tereprally világbajnoki szakaszgyőzelmét aratta a Desafio Ruta40 második versenynapján. A motorosknál újra a Hondával versenyző Tosha Schareina nyert.

A verseny második szakasza 339 kilométeres szelektívből és 120 kilométeres összekötő szakaszból állt. A speciál egy sós mederből indult, majd a verseny első dűnéit is elérték a résztvevők. Fesh-fesh és tevefű is nehezítette a pályát, majd a végén sziklákkal tarkított úton jutottak Belénbe a versenyzők.

A motorosoknál az első napi eredményt büntetések kavarták meg. A regnáló világbajnok, Sam Sunderland 7 perces büntetést kapott gyorshajtásért a speciálon. Pablo Quintanilla  aki a harmadik leggyorsabb időt futotta, ugyanezen okból 6 perces büntetést kapott. A célban hetedik Ricky Brabec-nek az összekötő szakaszon kellett megállnia, hogy megjavítsa sérült hátsó gumiabroncsát. A bivakból emiatt késett, ami 6 perces büntetésébe került az amerikainak.

foto: Marcin Kin / Red Bull Content Pool

A második versenynap első áldozata Toby Price volt, műszaki hiba miatt megállt a 157. kilométernél, majd újraindult, de pár száz méter után ismét vesztegelt és szerelt. Később újabb egy órát bütykölte a motort, végül csak a 18. helyen ért célba, több mint egyórás hátránnyal. A célbaéréshez az is kellett, hogy Mattias Walknertől megkapja a lengéscsillapítóját, viszont így az osztrák számára véget ért a verseny.

Pricenál is rosszabbul járt a Rally2-t vezető Michael Doherty, aki nem tudta megjavítani a 297. kilométernél jelentkező technikai hibát, így mentést kért a bivakba. A szabály szerint a Rally2-ben szerdán folytathatja a versenyt, ha sikerül megjavítani a KTM-et, de a győzelmi esélyei elszálltak.

A motorosoknál Tosha Schareina nyert közel 5 perc előnnyel Luciano Benavides előtt, a harmadik Ricky Brabec lett. Sacherina az összetettben is vezet 4 perc 43 másodperccel Benavides előtt.

foto: Marcin Kin / Red Bull Content Pool

Az autósoknál úgy tűnt, hogy Nasser Al-Attyah és Yazeed Al Rajhi között dől el a szakaszgyőzelem. Szinte egy tempóban haladtak, de a végén jött Yacopini és nagyon megverte őket. Az argentin több mint 10 perccel volt gyorsabb Al-Attiyahnál, aki meglepetésre csak harmadik lett, mert Ekström is beférkőzött elé. A svéd a T3-as Can-Ammel 15 másodperccel volt gyorsabb Al-Attiyahnál. Al-Rajhi pedig sokat veszített a végén, 26 perces hátránnyal ért célba.

Az autós összetett is izgalmassá vált, Al-Attiyah előnye már csak 17 másodperc Yacopini előtt.

A szerdai napon 265 kilométeres hurokszakasszal folyatatódik a Desafio Routa 40.

foto: Marcin Kin / Red Bull Content Pool

Friss