2024. április 27. 15:35

KezdőlapTEREPRALLYAl-Attiyah visszavágott Argentínában

Al-Attiyah visszavágott Argentínában

-

Nasser Al-Attiyah nyerte a Desafio Ruta40 szerdai 265 kilométeres szakaszát, és 10 perc 28 másodpercre növelte előnyét az összetettben. A motorosoknál Tosha Sacherina lett a szakasz győztese.

Homokos talaj, dűnék, navigációs kihívások, vagyis igazi Dakar pálya várt ma a Desafio Ruta40 mezőnyére. A párhuzam azért is jogos, mert a Dakar mezőnye is többször járt korábban ezeken az utakon.

Az autós mezőnyben Nasser Al-Attiyah vagy a helyismeretét, vagy a rutinját, vagy mindkettőt kihasználta, és úgy végigszáguldott a speciálon, hogy Yazeed Al Rajhi 1 perc 41 másodperccel maradt le, a tegnapi győztes Yacopini pedig több mint 10 percet kapott.

Yacopini tegnapi sikerét árnyalja, hogy Al-Attiyah kedden a lengéscsillapítóval bajlódott és öt(!) defektet kapott, Al-Rajhi pedig négy defekttel teljesítette a keddet. Persze az argentin tehetsége nem megkérdőjelezhető, a szerdai harmadik helyével a végső dobogóra is komoly esélye van, hiszen összetettben második, és 18 perc feletti az előnye Al Rajhi előtt.

foto: Marcin Kin / Red Bull Content Pool

A Toyota végső diadal viszont borítékolható, mert Sebastian Halpern a Minivel ma egy technikai hiba miatt kiesett.

A T3 kategóriában Mattias Ekström búcsúzott, a szakasz elején egy technikai hiba pecsételte meg az idei utolsó T3-as futamát. A svéd Marokkóban várhatóan visszatér az Audihoz, hogy felkészüljenek a Dakarra.

A motorosoknál Ricky Brabec (Honda) érte el a szakasz leggyorsabb nyers idejét, 1’58” előnnyel Luciano Benavides (Husqvarna) és 2’21” előnnyel Tosha Schareina (Honda) előtt. Schareina azonban ismét a mezőny élén töltötte a 265 km-es speciál teljes hosszát, és bezsebelte az összes időbónuszt (6’08”). Ezzel ő lett a harmadik szakasz győztese 1’40” előnnyel Benavides és 1’52” előnnyel Brabec előtt. Schareina továbbra is vezet összetettben, az előnye 6’23” Benavides és 22’03” Brabec előtt.

foto: Marcin Kin / Red Bull Content Pool

 

Friss