2024. április 28. 04:34

KezdőlapTEREPRALLYBeállt a rend a Toyotánál, Al-Attiyah halad a vb cím felé

Beállt a rend a Toyotánál, Al-Attiyah halad a vb cím felé

-

A Desafio Ruta40 negyedik napját is Nasser Al-Attiyah nyerte, ezzel tovább növelte előnyét az összetettben. A motorosoknál Luciano Benavides szakaszt nyert, de az összettben nem sokat közeledett Schareinához.

A 345 kilométeres speciál egy kiszáradt folyómederben kezdődött, majd tevefüves-sivatagos szakasz várt a mezőnyre. A második részben a híres Fiambala dűnék következtek, tevefűvel borított fennsíkok között.

Nasser Al Attiyah végig vezetetett a nap folyamán és a világbajnok 2′14″ előnnyel nyert Al-Rajhi és 4′14″ előnnyel Yacopini előtt. A katari a győzelemmel 15′42″-re növelte összesített előnyét Yacopini előtt és 20′26″-ra a világbajnoki címért küzdő legfőbb riválisa előtt. Yazeed Al Rajhi két percet tudott nyerni Yacopinihez képest, így hátránya 4′44″-re csökkent az utolsó szakasz előtt.

foto: Marcin Kin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál a tegnapi naphoz hasonlóan Ricky Brabec (Honda) érte el a legjobb időt. Bár ő is begyűjtött néhány időbónuszt, de a végső elszámolásnál visszacsúszott a harmadik helyre Luciano Benavides és Tosha Schareina mögé. Az argentin 36 másodperccel közelebb került a spanyolhoz az összesítésben, így egy szakasszal a vége előtt 5′47″-re csökkentette hátrányát Schareinával szemben.

A Desafio Ruta40 zárószakaszán a Belén-Salta közötti távon 245 kilométer speciált kell teljesítenie a résztvevőknek.

foto: Marcin Kin / Red Bull Content Pool

Friss