2024. április 28. 08:23

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah nyerte a vb negyedik versenyét

Nasser Al-Attiyah nyerte a vb negyedik versenyét

-

Nasser Al-Attiyah és Matthieu Baumel nyert az Argentínában rendezett Desafio Ruta40-en, ezzel a vb címvédés kapujába került. A motoros mezőnyben a vb-re nem nevezett Tosha Schareina lett az első, a vb értékelésben viszont Luciano Benavides vette át a vezetést.

Nehéz pályát jelöltek ki a szervezők a Desafio Ruta40 utolsó napjára. A 258 km-es speciál a Santa María folyó egy homokkal teli, lapos szakaszával kezdődött. A száraz és nedves területek váltakozása komoly figyelmet kívánt a versenyzőktől. egymást. A második rész 2500 méteres magasságba emelkedett WRC-stílusú hegyi pályákon.

foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Az autós mezőnyben Nasser Al-Attiyah nem lassított, minden ellenőrzőpontnál az élen állt és 1 perc 3 másodperces előnnyel nyerte a napot Sebastian Halpern előtt. Yacopini 6 perces hátránnyal ért célba, Al-Rajhi viszont 10 perccel maradt le, és ez azt jelentette, hogy a végső győztes Nasser Al-Attiyah és Matthieu Baumel mögött sem változott a sorrend. Yacopini lett a második, Al Rajhi a harmadik. A diadallal Nasser Al-Attyiah a második külföldi győztes a versenyen, előtte csak Nani Roma tudta legyőzni 2013-ban a hazai versenyzőket.

A világbajnokságon Al-Attiyah előnye 46 pontra nőtt a szezonzáró Marokkó Rally előtt.

foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál Toby Price nyerte az ötödik szakaszt, Ross Branch és Ricky Brabec előtt. Tosha Schareina végül ötödikként ért célba, de ez is bőven elég volt, hogy megnyerje a versenyt. A spanyol 7′36″ előnnyel lett első Luciano Benavides és 21′16″ különbséggel Ricky Brabec előtt. Ezzel a Honda Paulo Gonçalves 2018-as sikere után ismét megnyerte a versenyt. A japánok egyeduralkodók a Desafio Ruta40-en, ez a kilencedik győzelmük a tizenegy eddigi futamon.

A világbajnokságon Luciano Benavides 80 pontjával a bajnokság élére állt, a 71 pontos Price visszacsúszott a második helyre.

foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Friss