2024. május 03. 15:15

KezdőlapTEREPRALLYLengyel vezetés a Nyír1 Baja első napján - a T4-esek gyorsabbak a...

Lengyel vezetés a Nyír1 Baja első napján – a T4-esek gyorsabbak a T1-nél

-

A lengyel Karol Lenkiewicz – Tomasz Janik páros vezet a Nyír1 Baja első napja után honfitársuk, Marek Kubiczek és a haramdik helyen álló Garamvölgyi Zoltán előtt.
Három szelektív szakasszal kezdődött meg pénteken Nagykállóban a Révész Tereprallye Országos Bajnokság ötödik futama. Az első napon a Karol Lankiewicz – Tomasz Janik páros (Can-Am) szerezte meg a vezetést, honfitársaik, Marek Kubiczek és Filip Golka (Can-Am) valamint a Garamvölgyi Zoltán – Takács Antal duó (Garilla X3 Evo) előtt.
A nyitó szakasz 20 kilométeres pályája, amelyet háromszor teljesítettek a versenyzők, nem igazán kedvezett a királykategória autóinak, így történhetett, hogy a magyar bajnokságban jelenleg az élen álló cseh Miroslav Zapletal és szlovák navigátora, Marek Sykora (Ford) csak a negyedik pozíciót foglalják el, legnagyobb riválisuk, a Csucsu – Mesterházi Márk páros (Toyota) pedig csak ötödik.
A helyi színeket képviselő Révész Tamás és navigátora, Vajda Szabolcs (Can-Am) maga mögé utasította a T4 Nat kategória címvédőjét, a Molnár Balázs – Molnár Gabriella (Can-Am) duót, és a kategória tavalyi dobogósát, a Kéry Szilveszter – Bartha Barbara kettőst (Can-Am), akik a nyolcadik helyről várhatják a folytatást.
Szombaton összesen négy szelektív szakasz vár a mezőnyre, egy nagyjából 60 kilométer hosszú pályát tejesít a mezőny kétszer az egyik, kétszer a másik irányba. A verseny az ünnepélyes díjkiosztóval zárul 19 óra 30 perctől. A szombati szakaszok térképei itt elérhetők.
foto: Nyír1 Baja

Friss