2024. április 27. 22:43

KezdőlapTEREPRALLYDakar szintű mezőny lesz a Marokkó Rallyn

Dakar szintű mezőny lesz a Marokkó Rallyn

-

Október 12 és 18. között rendezik a marokkó Rallyt, ami nem csak a Tereprally-világbajnokság zárófordulója, hanem a jövő évi Dakar felkészülési versenye. Ennek megfelelően impozáns nevezési lista látott napvilágot, közte néhány meglepetéssel.

Nasser Al-Attiyah utolsó toyotás versenye lesz a Marokkó Rally, ezt már korábban is tudtuk, az viszont újdonság, hogy Guerlain Cicherit csatlakozik az Overdrive Racinghez Yacopini és a világbajnoki címért matematikailag még harcban álló Yazeed Al-Rajhi mellé.

Az Audi is próbál erőt gyűjteni. Bár a legutóbbi tesztjük után ők maguk sem voltak teljesen elégedettek, most megpróbálnak alaposan felkészülni a Dakarra, ami a projekt utolsó versenye lesz. Sainz, Peterhansel és Ekström is autóba ül Marokkóban.

Peterhansel, Ekström, Dakar, Audi
foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Sebastien Loeb a vb második helyét még megszerezheti, ehhez Yacopinit és Al-Rajhit kell megelőznie, a szaúdi előnye 37 pont, az argentin toyotás viszont csak 8 ponttal áll Loeb előtt. A franciát új csapattárs, Orlando Terranova segíti majd a versenyen, valamint két brazil, Marcus Baumgart Stroczynski és Christian Baumgart Stroczynski is az ő színeikben nevezett, így négy autóval indul a csapat.

foto: Sonora Rally

Az M-Sport Ford is beveti az új Rangert, a fejlesztésben oroszlánrészt vállaló Nani Roma indul az elég hosszú ideje fejlesztgetett Rangerrel.

A T5 kategóriában a De Rooy istálló is ott lesz Marokkóban, Janus Van Kasterennel és Michiel Beckkel, illetve a side-by-side-ról kamionra váltó Anja Van Loon-nal. A legnagyobb versenytársak közül Martin Macik adta le a nevezését, ő szintén Ivecoval indul, míg Tomas Vratny egy Ford Cargoval áll rajthoz.

Ford Ranger
foto: M-Sport

 

Friss