2024. április 28. 05:27

KezdőlapTEREPRALLYAz Audi erőfitogtatással kezdett Marokkóban, de az igazi verseny csak holnap indul

Az Audi erőfitogtatással kezdett Marokkóban, de az igazi verseny csak holnap indul

-

A Marokkó Rally prológját az Audik nyerték és némi meglepetésre megelőzték a Toyotákat. Sebastien Loeb csak 12. lett, Nasser Al-Attiyah pedig 38.

Az összesen 1470 kilométeren öt mért szakaszon megrendezett Marokkó Rallyt persze nem a 19 kilométeres prológon kell megnyerni, sőt még számottevő előnyt sem lehet szerezni. Az is jól mutatja ezt, hogy Nasser Al-Attiyah hátránya mindössze másfél perc volt, ami semmit nem jelent. Esetleg annyit, hogy az Audi nagyon gyors. Viszont ezt eddig is tudta mindenki, kérdés, hogy mennyire megbízható az RS Q e-tron, de ez csak öt nap múlva derül ki.

A prológot mindenesetre megnyerték a négykarikások, Mattias Ekström 4 másodperccel volt gyorsabb Stephane Peterhanselnél. Azt, hogy a Toyota sem lassú Yazeed Al-Rajhi mutatta meg, a szaúdi 5 másodperccel volt lassabb mint Peterhansel, a negyedik helyen pedig a japán márkánál újonc Cicherit ért a célba, ő 13 másodperccel volt lassabb Ekströmnél.

Krzysztof Holowczyc lett az ötödik a Minivel, Sainz pedig behozta hatodiknak a harmadik Audit. A Prodrive Hunterrel a két brazil páros követte a hetedik De Meviust, Terranova és Loeb pedig a 11-12. lett.

A motorosok már komolyabban vették a prológot, hiszen nekik nem mindegy a rajtsorrend. Toscha Schareina a Hondával hajszálra ugyanolyan időt ment mint a márkatárs Ricky Brabec. Őket Ross Branch (Hero) és Toby Prive (KTM) követte.

A Marokkó Rally első szakasza szombaton az Agadir-Zagora útvonalon lesz, itt 311 kilométer speciálon kell helytállniuk a versenyzőknek.

Al-Attiyah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Friss